Haberler

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Gönüllülerin Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Kamplardan tahliye edilme görüntüleri Claudia Diaz ile röportaj İbrahim Husaim ile röportaj Avrupa'daki sığınmacı krizi İdomeni'deki kampta bulunan gönüllüler, sığınmacıların Yunanistan'daki diğer kamplara yerleştirilmek üzere tahliye edilmesini protesto etti Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kampında bulunan sığınmacıların, Yunan polisi tarafından ülkenin kuzeyindeki diğer kamplara götürülmek üzere tahliye edilmesi protesto edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kamplardan tahliye edilme görüntüleri

Claudia Diaz ile röportaj

İbrahim Husaim ile röportaj Avrupa'daki sığınmacı krizi

İdomeni'deki kampta bulunan gönüllüler, sığınmacıların Yunanistan'daki diğer kamplara yerleştirilmek üzere tahliye edilmesini protesto etti

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kampında bulunan sığınmacıların, Yunan polisi tarafından ülkenin kuzeyindeki diğer kamplara götürülmek üzere tahliye edilmesi protesto edildi.

İdomeni'deki kampta bulunan gönüllülerden oluşan bir grup, kampın yakınında toplanarak sığınmacıların tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Sığınmacıların İdomeni'den tahliye edilmesinin krizi çözmeyeceğini dile getiren gönüllüler, tek çözümün sınırların açılıp sığınmacıların Avrupa ülkelerine ulaşmasına izin verilmesi olduğunu vurguladı.

Üzerinde "Özgürlük", "Acı çekmeniz Avrupa'nın umrunda değil" ve "İnsan hakları nerede" yazılı dövizler taşıyan eylemciler, tahliye kararına tepki olarak Evzoni-Selanik otoyolunu ulaşıma kapatacaklarını bildirdi.

Kamptaki gönüllülerden Claudia Diaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tahliye uygulamasının doğru olmadığını savunarak, "AB'nin politikalarını kabul etmiyoruz. Sığınmacılar bir yerlere götürülüyor ancak nereye götürüldükleri belli değil. Askeri kamplara götürülecekleri söyleniyor ancak orada yer yok." ifadelerini kullandı.

İbrahim Husaim isimli gönüllü de sığınmacıların sakin bir şekilde ve herhangi bir ayrım yapılmaksızın diğer kamplara götürülmesinin, Yunan makamlarının ve AB'nin kararının bir strateji politikası olmasını umduklarını aktardı.

Sabah saatlerinde başlatılan ve çok sayıda Yunan emniyet görevlisinin katıldığı helikopter destekli tahliye operasyonunda gün içerisinde yaklaşık bin 600 sığınmacı otobüslere bindirilerek ülkenin kuzeyindeki diğer kamplara götürülmek üzere İdomeni'den ayrıldı.

Tahliye operasyonunu yürüten Yunan polisi, tahliye sırasında basın mensuplarının İdomeni'deki sığınmacı kampına girmesine izin vermedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Makedonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title