Haberler

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Almanya'nın sığınmacı krizi konusunda yardıma ihtiyaç duymasının ardından Türkiye'nin kapısını çaldığını ve krizin Almanya ve Avrupa'ya yayılmasının ardından Türkiye'ye yardım etmeye başladığını söyledi.

Özoğuz, Frankfurt Havalimanı'ndaki konferans salonunda Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada soruları yanıtlayan Özoğuz, Almanya'nın yanı sıra diğer Avrupa ülkelerinin de mültecileri kabul etmesi gerektiğini ifade ederek, bu durumun olmaması durumunda Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında bir gerginlik yaşanacağını kaydetti.

Avrupa'da ve Almanya'da mülteci krizinin ardından Müslümanlara karşı olumsuz bir tutum oluştuğuna dikkati çeken Özoğuz, "Resmen yeni bir çekmece açıldı, 'Müslümanlar' şeklinde. Esas problem hep İslam, Müslümanlık gibi… Hani 'kolay o çekmeceyi açıp kapattığım zaman çok rahatım' gibi. Onu kullanmaya çalışıyorlar. Tehlikeli bir şey" yorumunu yaptı.

Özoğuz, Müslümanlar ve Türkler arasında radikalleşmenin asıl kaynağının din olmadığına vurgu yaparak, Türkler arasında radikal gruplara kayan kişilerin ailelerinin dindar olmadığını ve bu kişilerin genellikle ailevi sorunları bulunduğunu belirtti.

Almanya ve Türkiye arasında sığınmacı kriziyle ilgili yapılan görüşmelerin sorulması üzerine Özoğuz, sığınmacı krizinin Avrupa'ya da yayılmasının ardından Almanya'nın Türkiye'ye yardım etmeye başladığına dikkati çekti. Özoğuz, "2013-2014 yıllarında Türkiye 'mülteci krizinde yardım eder misiniz' diye sormuştu. Biz onlara o zaman pek yardım etmedik. Ürdün, Lübnan gibi diğer ülkeler daha fakir diye onlara yardım ettik. Şimdi tabi biraz böyle insana garip geliyor, Almanya'nın ihtiyacı olduğu zaman gidiyoruz, 'yardım etmeye de hazırız' diyoruz" diye konuştu.

AB ile Türkiye arasındaki görüşmelerin ardından Türkiye'den daha az mülteci geldiğine ilişkin bir yargının henüz Almanya hükumetinde oluşmadığını aktaran Aydan Özoğuz, mülteci sayısındaki azalışın genel anlamda kış aylarıyla ilişkilendirildiğini dile getirdi.

Özoğuz, bugüne kıyasla 1970'li yıllarda Türk toplumuna karşı çok daha fazla dışlanma olduğunu belirterek, Türk toplumunun o zaman "Türk" olarak bugün ise "Müslüman" olarak dışlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Frankfurt Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title