Haberler

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, "600 yıldır bizimle yaşayan çingenelerin entegrasyonu konusunda Macaristan uzun yıllardan beri sorunlar yaşıyor.

Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar,  "600 yıldır bizimle yaşayan çingenelerin entegrasyonu konusunda Macaristan uzun yıllardan beri sorunlar yaşıyor. Bizden olmayan birisini nasıl entegre edebiliriz? Macaristan'ın sığınmacılara ihtiyacı yok" dedi.

Bakan Lazar, düzenlediği haftalık basın toplantısında, Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Sığınmacı krizinin Avrupa dışında ele alınması gerektiğini savunan Lazar, Fransa Başbakanı Manuel Valls'ın "Avrupa'ya daha fazla sığınmacı kabul edemeyiz" sözlerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Macar hükümetine göre yasa dışı göçmenlik ve terörizm birbirinden ayrılamaz, 'el ele yürür'. Avrupa'da ise terör tehlikesi artıyor" ifadelerini kullandı.

Dış sınırların güçlendirilmesi, Schengen ve Dublin sistemlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Lazar, "Macaristan'ın ördüğü tel örgü mükemmel bir şekilde işliyor. 20 kişi bir ülkeye girmeye çalışmadı. Eğer Almanya, Avusturya, Slovenya ve Hırvatistan sınırlarını kapatma kararı alırsa sığınmacıların Romanya-Macaristan sınırından gelme tehlikesi mevcut. Bu durumda Macar hükümeti buraya da tel örgü çekmeye hazır" dedi.

Sığınmacıların Avrupa Birliği (AB) ülkelerine entegre olamayacağı konusunda bazı işaretlerin olduğunu kaydeden Lazar, "600 yıldır bizimle yaşayan çingenelerin entegrasyonu konusunda Macaristan uzun yıllardan beri sorunlar yaşıyor. Bizden olmayan birisini nasıl entegre edebiliriz? Macaristan'ın sığınmacılara ihtiyacı yok" diye konuştu.

Bakan Lazar, pazar günü düzenlenecek AB-Türkiye zirvesine Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın da katılacağını ve bu toplantıda Başbakan'ın, "Macaristan bu savaş durumunda Avrupa'nın savunması için yoğun bir iş birliğine hazır" duruşunu sergileyeceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Manuel Valls Macaristan Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title