Haberler

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin, "Kilis 4 yıldır 120 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin, "Kilis 4 yıldır 120 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. İngiltere Başbakanı açıklama yapıyor '5 yıllık süre içerisinde biz 120 bin insanı ağırlamayı planlıyoruz' biz de sadece gülüyoruz. Çünkü bizim sadece Elbeyli kampımızda 24 bin kişi ağırlanıyor" dedi.

Tapsız, Kurban Bayramı dolayısıyla Hükümet Konağı'nda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, birlik, beraberlik ve kardeşlik olgusunun önemine işaret ederek, en büyük temennisinin son günlerde yaşanan terör olaylarının bir an önce sona ermesi olduğunu belirtti.

Anadolu'nun bin yıldır sadece üzerinde yaşayanlara değil kendisine sığınan ve "aman" dileyen herkese, etnik kökenine bakmadan, din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin ev sahipliği yaptığını anımsatan Tapsız, şöyle devam etti:

"Son 4 yıldır ülkemizde birlik beraberliğimizi pekiştiren yardımlaşma ve dayanışma içeren müstesna günler yaşıyoruz. Bugün bize sığınan Suriye ve Iraklı yaklaşık 2.5 milyon kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. AB yeni bir açıklama yaptı; 27 ülkeden oluşan AB, 120 bin Suriyeliyi alacağını ve bunları aralarında pay edeceklerini tartışırken biz sadece 'günaydın' diyoruz.  Bırakın Türkiye'yi sadece Kilis'te 120 bin sığınmacıyı ağırlıyoruz. Kilis 4 yıldır 120 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. İngiltere Başbakanı açıklama yapıyor '5 yıllık süre içerisinde biz 120 bin insanı ağırlamayı planlıyoruz.' Biz de sadece gülüyoruz. Çünkü bizim sadece Elbeyli kampımızda 24 bin kişi ağırlanıyor."

Tapsız, Kilis'in nüfusundan fazla Suriyeliye ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, buna rağmen kentte hiç bir asayiş olayı yaşanmadığını, huzurun ve barışın hakim olduğunu ifade etti. Tapsız, bu durum karşısında da gurur duyduklarını aktardı.

Türk halkının misafirlerinin sadece dertlerini ve sıkıntılarını paylaşmadığına dikkati çeken Tapsız, kendilerine sığınan misafirlere maddi manevi her türlü desteğin verildiğini kaydetti.

Programa, AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü İsmail Güvenç, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ve öteki ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Tapsız Elbeyli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title