Haberler

Avrupa'da Yaşayan Gümüşhaneliler, Almanya'da Buluştu

Temel ELCİVAN-BİNKEN KEMPTEN - DHA - Avrupa'da yaşayan Gümüşhaneliler, Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarında bulunan Bingen kasabasında dün akşam düzenlenen etkinlikte bir araya gelerek hasret giderdi.

Almanya'nın Bad Kreuznach kentinde bulunan Karadeniz Gümüşhanespor Kulübü öncülüğünde gerçekleştirilen Avrupa Gümüşhaneliler Gecesi'ne, Almanya'nın farklı kentlerinden Gümüşhaneliler akın etti.

AB BAKANI VOLKAN BOZKIR DA GÜMÜŞHANELİLERİ SELAMLADI

Gecede protokol masasında Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Karadeniz Gümüşhanespor Kulübü Başkanı İsa Şenel, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Aday adayı Köksal Kuş, Bad Kreuznach Bölge Başkanı Musa Şenel ve Avrupa Gümüşhane Dölek Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ünsal Gür yer alırken, bir dizi toplantılara katılmak için Almanya'da bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da, etkiliğin başında salona gelerek Bu güzel buluşma ve dayanışma girişiminiz için sizleri kutluyor ve etkinliğinizin hayırlı geçmesini diliyorum diyerek Gümüşhanelileri selamladı ve salondan ayrıldı.

Etkinlikte salonu dolduran Gümüşhaneliler, birbirleriyle hasret gidermenin yanı sıra çalınan davul zurna ile memleket oyunlarını oynayarak büyük bir coşku yaşadılar. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de, hemşehrileri ile horon oynadı.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda birlik mesajları verilirken, dünya çapında tanınmış İslam alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi'nin hayatı da davetlilere anlatıldı.

Etkinlikle ilgili habercilere konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhaneli hemşehrilerimiz, Türkiye'nin dört bir etrafında yoğun katılımlı etkinlikler gerçekleştirirler ama bugün Almanya'da düzenlenen gecede her yönüyle muhteşemdi. Sabah saatlerinden itibaren hemşehrilerimiz, birbirleriyle samimi sohbetlerle hasret giderdiğini ve kucaklaştığını görmek, bizleri mutlu etti. Avrupa'nın göbeğinde böylesine bir birlik ve beraberlik sergilenmesi de, çok güzel ve anlamlıydı. Hemşehrilerimizin bu coşkuyu yaşanmasına vesile olan Ömer Faruk Şenel ve Salih Eren başta olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum dedi.

YILLAR SONRADA KÜLTÜRLERİNİ UNUTMADILAR

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Hemşehrilerimiz, yıllar önce memleketimizden ayrılarak iş ve AŞ için Avrupa'ya geldiler. Buralara yurt edinen hemşehrilerimiz, yıllar geçse de kültürlerinden hiç kopmadılar, geleneklerimizi en güzel şekilde yaşatıyorlar. Gümüşhane folklorunun ve yemeklerinin böylesine sergilendiği bir etkinliğe şahit olmak, hemşehrilerimizin coşkusuna ortak olmak beni de mutlu etti dedi.

Etkinlik için salonu dolduran Gümüşhaneliler, yöre sanatçıları Onur Akgül, Nedim Saraç ve Hüseyin Kayan'ın sevilen müzikleriyle gece boyu eğlendiler. Aslen Gümüşhaneli olan Beşiktaş'ın file bekçisi Tolga Zengin'in forması ve el çizmesi ile hazırlanan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi tablosu, derneğe gelir amaçlı açık artırmayla satışa sunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Çimen Frankfurt Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title