Haberler

Avrupa'da Saatler 1 Saat İleri Alındı, Türkiye'de Aynı Kaldı

Güncelleme:

Şu an saat kaç? günün en çok sorulan sorusu oldu. Avrupa'da saatlerin ileri alınması Türkiye'deki bazı telefonları şaşırttı. Bazı cep telefonlarının saati otomatik olarak değişti.

Avrupa'da gece yarısından sonra saatler 1 saat ileri alınarak 'Yaz saati' uygulamasına geçildi. Böylece Avrupa ülkelerinin Türkiye ile arasındaki 1 saatlik fark ortadan kalkacak. Türkiye'de ise saatlerin 1 saat geri alınmasına son verilerek yaz saati kalıcı hale getirilmesi üzerine saatler geri alınmamıştı. Bu durum bazı cihazların otomatik saat güncellemesi yapması ile kafa karışıklığına sebep olabilir... Avrupa'da saatler 1 saat ileri alınınca Türkiye'de bazı cep telefonlarının saatinin de otomatik olarak değiştiği belirtiliyor. Bugün sık sık 'şu an saat kaç' sorusunu duyabilirsiniz...

SAATLER İLERİ ALINDI MI?

Yaz saati uygulaması nedeniyle bir saat ileri alınan saatler, alınan karar doğrultusunda Türkiye'de artık ileri alınmıyor. Avrupa ülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00'te 1 saat ileri alınması ile Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2 saate düşmüş olacak.

AVRUPA'DA 1 SAAT İLERİ ALINDI

Avrupa ülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00'te 1 saat ileri alınması ile Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2 saate düşmüş olacak.

Türkiye ise saatler aynı kaldı. Ancak bazı elektronik cihazların otomatik olarak saati değitirdiği belirtiliyor. Bu nedenle çok sayıda kişi sosyal medyada paylaşımlarda bulunmaya başladı.

Bazı yorumlar şöyle:

-Saatler değişmedi sadece bazı telefonlar Avrupa'da ileri alındığı için kendi kendini aldı, Türkiyelik bir şey yok.

TELEFONLARIN SAAT AYARLARI NASIL YAPILIR?

ANDROİD TELEFONLAR İÇİN (Samsung, Sony, HTC, LG, Huawei, Casper)

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına girin. Ayarlar kısmında 'Tarih ve Saat' bölümünü bulun ve girin. Yan ekranda görülen "Otomatik Tarih ve Saat" ile "Otomatik Saat Dilimi" ayarlarını aktif durumdan pasif duruma getirebilirsiniz.

İOS YANİ İPHONE TELEFONLAR İÇİN

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına gelin. Genel Kısmını seçin. Genel kısmında Tarih ve Saat bölümünü bulun. Tarih ve Saat bölümünde "Otomatik Ayarla" kısmını bulun ve onu devre dışı bırakabilirsiniz.

BİLGİSAYARLAR (Windows 10 için)

Masaüstü'nde altta bulunan görev çubuğu'nda Saat ve Tarihin yazdığı kısma sağ tıklayın. Tarih ve Saat Ayarla bölümünü bulun. "Saati otomatik olarak ayarla" bölümünü devre dışı bırakın. Hemen Altında bulunan "Saat Dilimini otomatik olarak ayarla" bölümünü de devre dışı bırakabilirsiniz

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title