Haberler

Avrupa'da Kocaeli Konuşuluyor

Güncelleme:

KASKF Başkanı Aydın, Türkiye Yüzme Federasyonu Yöneticisi Kater ve KYK Başkanı Bozca, Avrupa'da yüzme denilince akla Kocaeli'nin geldiğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin amatör spora yaptığı katkılar, elde edilen ferdi ve kulüp bazındaki başarılarla karşılığını alıyor. Özellikle yüzme alanında yapılan yatırımlar, Avrupa'da ses getiriyor. KASKF Başkanı Murat Aydın ile KYK Başkanı Işıl Bozca, Büyükşehir Belediyesi'ne amatör spora katkılarından dolayı teşekkür ederken Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kater, Avrupa'da yüzme denilince Kocaeli'nin konuşulduğunu söylüyor.

BAŞKAN YÜZMEYİ ÇOK SEVİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun amatör spora olan yakın ilgisinin yanı sıra özellikle sevdiği sporların başında gelen yüzmeye verdiği destekler meyvesini veriyor. Kulüpler ve ferdi alanda elde edilen madalyalar kentimize gurur veriyor. Büyükşehir'den malzeme alan ve başarılarına başarı katan kulüplerimizden birisi de çalışmalarını Çenesuyu'ndaki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün havuzunda devam eden Kocaeli Yüzme Kulübü.

KYK'NIN MİLLİ SPORCULARI

Uluslar arası arenada ve Türkiye şampiyonalarında çok sayıda başarı elde eden, bünyesinde milli sporcular barındıran, Büyükşehir ile birlikte ''Suyu Seviyorum Yüzmeye Gidiyorum'' gibi projeler üreten Kocaeli Yüzme Kulübü (KYK)'nün başkanı Işıl Bozca, yapılan malzeme yardımları ve destekler için başta Başkan Karaosmanoğlu olmak üzere Büyükşehir'e teşekkür ediyor. KYK olarak milli sporcular Oğuzhan Güngör, Deniz Kesen, Bilal Emin Kahraman, Serkan Akbal, Ahmet Mustafa Kurtuluş, Ammar Öner, Hakan Sofuoğlu, Zülal Camgöz'ün de aralarında bulunduğu 500 sporcuya sahip olduklarını ifade eden Bozca, ''Alanımızda çok ciddi çalışmalarımız ve başarılı sporcularımız var. Büyükşehir Belediyemizin bize destekleri çok fazla. Müsabakalara katılım ve elde ettiğimiz başarıların ardından çok önemli destek alıyoruz. Her yıl verilen malzemeler sporcularımızın çok önemli ihtiyaçlarını karşılıyor'' dedi.

BOZCA: GÜVENDE HİSSEDİYORUZ

Bu yıl Büyükşehir tarafından ilk kez verilen ölçüm cihazından söz eden Bozca, ''Bize verilen cihaz, kulübümüzün almayı çok istediği ancak fiyatından dolayı alamadığı bir ölçüm cihazıydı. Çok önemli bir açığımızı kapatmış olduk. Malzeme yardımlarının kulüplerimize çok büyük katkısı var. Ben de sporculuk yaptım, bir sporcunun formasının arkasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin adının yazması, kendi yaşadığı ilin adının yazması çok büyük bir gurur. Belediyemiz müsabakalarda bize ulaşım desteği de sağlıyor. Her sıkıştığımızda Büyükşehir'i yanımızda görmekten dolayı kendimizi güvende ve rahat hissediyoruz. Büyükşehir'in, KASKF'ın, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle sporu belli bir tabanda yaptırmaya çalışıyoruz'' açıklamasını yaptı.

KATER: MÜKEMMEL ORGANİZASYONLAR YAPILDI

Havuzda düzenlenen okul sporları küçükler kategorisi yüzme yarışlarını izlemeye gelen Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri (KASKF) Başkanı Murat Aydın, Türkiye Yüzme Federasyonu Organizasyonlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve KASKF Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kater ile KASKF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Salman da, amatör spora katkılarından dolayı Başkan Karaosmanoğlu ile Büyükşehir'e teşekkür etti. Büyükşehir'in yüzme sporuna verdiği destek ve yapılan uluslar arası organizasyonların Avrupa'da ses getirdiğine değinen Kater, ''Başkanımız Karaosmanoğlu'na sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Kocaeli şu anda Avrupa'daki toplantılarda ismi en çok anılan ildir. Bu toplantılarda Türkiye denmiyor, Kocaeli deniyor. Bunun nedeni Başkanımız Karaosmanoğlu'nun İzmit Körfezi'nde ve denizlerimizde yaptığı çalışmalar sonucunda organize ettiğimiz Avrupa şampiyonaları ve Türkiye şampiyonalarıdır. Bu mükemmel organizasyonlarda Karamürsel'de 25, Darıca'da 26 ülkeyle tarihinde katılım rekoru kırıldı'' bilgisini verdi.

OLİMPİK HAVUZ BÜYÜK KAZANIM OLACAK

Avrupa'daki yüzme platformunda Kocaeli'yi tanımayan, adını duymayan ülkenin kalmadığını vurgulayan Kater, ''En son Danimarka'da yapılan toplantıda hep Kocaeli konuşuldu. Başkanımız Karaosmanoğlu'nun çok büyük hizmetleri olduğuna inanıyorum. Yüzme çocuklarımız için en faydalı spordur. Büyükşehir için yüzmenin öncelikli sırada olduğunu biliyorum. Büyükşehir, Gebze'de aynı anda üç adet havuzun bulunduğu, ısınma havuzlarının da olduğu bir salon yapıyor. Kocaeli için çok önemli bir kazanım olacak. Bir Kocaelili olarak, Gebze'de bir organizasyonun yapılması için çaba sarf edeceğim. İzmit başta olmak üzere diğer ilçelerimizde de böyle salonların artmasını arzu ediyoruz. Milli takıma verdiğimiz sporcu sayısında Kocaeli yüzmede birinci sırada. Mili takıma 30'un üzerinde sporcu verdik. Londra Olimpiyatları'nda yüzen iki sporcumuz Kocaeli kökenli. Büyükşehir, KASKF, Yüzme Federasyonumuz ve kulüplerimizle çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum'' şeklinde konuştu.

AYDIN: YARDIMLAR 11 MİLYON TL'Yİ BULDU

Büyükşehir'in yaptığı amatör sporlara malzeme yardımının toplamda 11 milyon TL'ye ulaştığını hatırlatan KASKF Başkanı Aydın, ''Kocaeli'de futboldan karatesine, tekvandosundan yüzmesine, briçine varana kadar çok sayıda spor dalında Büyükşehir'in katkıları var. Bunun kulüplere yansıması anlatılacak gibi değil. Son 7 yılda Kocaeli'den olimpiyatlara sporcular gönderiyoruz, Balkanlar'da, Avrupa'da, dünyada şampiyonalarında başarılar elde ediyoruz.

Sadece malzeme yardımı değil, tesisleşme anlamında da çok büyük katkılar var. Bugüne kadar yapılan tesislerin yanı sıra 11 adet yeni futbol sahası kazandırılacak, her ilçeye havuzlar yapılacak, yapımı devam eden spor tesisleri teslim edilecek'' bilgisini verdi.

BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN

Marmara Bölgesi'nin en büyük olimpik yüzme havuzunun Gebze'de yapıldığını, 50 metrelik havuzunun yanı sıra 25 metrelik antreman havuzu ve bin kişilik tribünü olacağını hatırlatan Aydın, ''Yapılan bu yardımlarla elde edilen dünya ve Avrupa derecelerine ileride olimpiyatlar başarıları eklenecek. Yapılan yardımlar amacına uygun şekilde kulüplerimiz tarafından kullanılıyor. 5 yıl önce sporcu sayımız 40-45 bin iken bugün 150 binin üzerinde sporcu yapısına sahibiz. Bu destekler sporcu sayımızın, eğitimlerimizin üst seviyeye çıkması, elde edilen başarılarla birlikte ilimizdeki suç oranlarının düşmesine neden oluyor. Başkanımızın verdiği katkıların en üst seviyesine kullanıldığını çok açık şekilde söyleyebilirim. Başkanımız Karaosmanoğlu'ndan Allah razı olsun, onu başımızdan eksik etmesin'' şeklinde konuştu.

BÖYLE AMATÖREVİ TÜRKİYE'DE YOK

KASKF Başkanı Aydın, diğer illerle karşılaştırmalı olarak çok önemli bilgiler de verdi. İzmit'te Büyükşehir'in 1500 metrekarelik amatör evi yaptığını hatırlatan Aydın, ''Bu amatör evimizde taban birliği dediğimiz sporun içinde olan her birim mevcut. Türkiye'de böyle bir bina yok. Başkanımız Karaosmanoğlu'nun katkılarıyla 1300 metrekarelik kulanım alanıyla Gebze'de bir amatör evini daha hizmete soktuk. Türkiye'de amatör evi, İstanbul, Kayseri ve Sakarya'da var. İstanbul 660, Sakarya 300, Kayseri'deki 200 metrekare alana sahip. Tüm spor kulüpleri için çamaşırhane, eğitim salonu, dinlenme salonu, televizyon odası, bilgisayarlar, klimalar, güvenlik sistemleriyle böyle bir profesyonelce sistem Türkiye'de hiçbir yerde yok. Türkiye'de bırakın amatör evini, binası olmayan iller varken, böyle bir sistemi kurduk. Biz İstanbul'un tesisleşme anlamında önündeyiz. Tesisleşmelerde ve sistemde Türkiye'ye örnek bir iliz'' yorumunu yaptı.

DİĞER İLLERDEN STRANÇ İSTİYORLAR

Kocaeli'ne diğer illerden gelen federasyon başkanlarının hemen kendi illerinin yerel yöneticilerini arayıp Kocaeli'ni anlattıkları bilgisini veren Aydın, ''Öte yandan Kocaeli'nde ilkokul birinci sınıf öğrencilerine Büyükşehir tarafından dağıtılan satranç takımları da çok ses getirdi. Şu ana kadar 10 ayrı ilden bizi aradılar, toplamda 10 bin adet satranç takımı istiyorlar. Başkanımız Karaosmanoğlu'nun spora yaptığı katkılarla Türkiye'de Kocaeli'nin üstüne yok'' açıklamasını yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title