Haberler

Avrupa'da Göçmen Krizi

Avrupa Konseyi, İngiltere'ye daha fazla Ortadoğulu göçmen alması çağrısında bulundu.

Avrupa Konseyi, İngiltere'ye daha fazla Ortadoğulu göçmen alması çağrısında bulundu.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın göçmen durumuyla ilgili daha duyarlı olması gerektiğini  belirtti.

İngiltere'nin savaştan ve zulümden kaçan sığınmacılara kapılarını açmasının hem ahlaki hem hukuki bir sorumluluk olduğunu hatırlatan Muiznieks, İngiltere'nin göçmenler konusunda Almanya ve İsveç'e oranla çok daha az bir çaba içinde olduğunu kaydetti.

Cameron, ülkesinde kendi partisi tarafından da göçmenler konusundaki tavrı nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. Son olarak Cameron'ın liderlik yaptığı Muhafazakar Parti'nin milletvekilleri, Cameron'a daha çok sığınmacıyı kabul etmesi gerektiği çağrısı yaptı.

İngiltere, Ocak 2014-Ağustos 2014 döneminde zor durumda ve savunmasız olan sadece 216 Suriye vatandaşını topraklarına kabul etmişti. İçişleri Bakanlığı, yerleştirme programından bağımsız olarak, Suriye krizinin başlangıcından bu yana yaklaşık 5 bin Suriyelinin İngiltere'ye iltica başvurusunun kabul edildiğini bildirmişti.

AB içişleri bakanlarının geçen ay üzerinde uzlaştığı, uluslararası korumaya ihtiyaç duyan, çoğunluğu Suriyeli göçmenlerin dağıtım tablosuna göre, İngiltere'nin 2 bin 200 göçmene daha kapılarını açması gerekiyor.

Kaynak: AA / Güncel

David Cameron Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title