Haberler

Avrupa Biyo Moda Yarışmasında Osmanli Motiflleriyle Finale Kaldılar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Avrupa Biyo Moda yarışması Tülin Balcı Özbek'in açıklamaları Motiflerin işlendiği atölyeden detaylar Avrupa Biyo Moda yarışmasında Osmanli motiflleriyle finale kaldılar ANKARA(AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İtalya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından finanse edilen Avrupa Biyo Moda yarışmasında 3'üncü olarak, finale katılmaya hak kazandığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Avrupa Biyo Moda yarışması

Tülin Balcı Özbek'in açıklamaları

Motiflerin işlendiği atölyeden detaylar Avrupa Biyo Moda yarışmasında Osmanli motiflleriyle finale kaldılar

ANKARA(AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İtalya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından finanse edilen Avrupa Biyo Moda yarışmasında 3'üncü olarak, finale katılmaya hak kazandığı bildirildi.

Avrupa'daki okullar arasında moda ağı oluşturmak amacıyla yapılan Avrupa Biyo Moda yarışmasında yapılan tasarımlar ekonomik ve geri dönüşüme uyumlu malzemelerden oluşuyor.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları Osmanlı ve Anadolu motiflerinden oluşan tasarımlar, İtalya'da gerçekleştirilen yarışmasının ön elemesinde 3. oldu.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Koordinatörü Tülin Balcı Özbek, yaptığı açıklamada İtalya'da düzenlenen yarışmaya Avrupa'daki tüm moda okullarının katıldığını belirterek, " Avrupa genelinde 32 okulun katıldığı yarışmanın ön elemesinde Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 27 puanla 3. sırada yer aldı. Final için 30 Ağustos'a kadar 12 elbise dikilip gönderilecek. Final ise eylül ayının son haftasında olacak." diye konuştu.

Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğretmeni ve Atölye Şefi Feride Çelik ise yaptıkları tüm tasarımları Anadolu motiflerinden esinlenerek hazırladıklarını ifade ederek, "İlk etapta 6 tane tasarım yaptık. Öğrenciler ve öğretmenler kendi aramızda yaptığımız fikir alışverişi sonrası beğendiğimiz 4 tane tasarımı yarışmaya gönderdik. Yapılan değerlendirme sonucu bu 4 tasarımımız üçüncü oldu. 31 Ağustos'a kadar diğer tasarımlarımız hazırlayıp, yarışmanın finali için göndereceğiz." dedi.

Projeye 2 öğrenci ve 2 öğretmen olarak hazırladıklarını dile getiren Çelik "Tasarımlarımızı, öğrencilerimizle birlikte dikeceğiz. Sonra final galasından önce İtalya'ya gidip yarışmaya katılacağız. İnşallah yarışmadan birinci olarak da döneceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Zübeyde Hanım İtalya Moda Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title