Haberler

Avrupa Birliği Üyelerinden Genel Sekreter Büyükakın'a Ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, makamında Avrupa Birliği temsilcilerini ağırladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın makamında Avrupa Birliği Komşuluk ve Genişleme müzakereleri danışmanı Marta Garcia Fidalgo, Avrupa Birliği Serbest Uzmanı Fernando Villarreal ve Avrupa Birliği Komşuluk İlişkileri Danışmanı Katarzyna Marzek'i kabul etti. Ziyaretçiler Doç. Dr. Tahir Büyükakın'dan, Roman hakları ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin örnek teşkil eden projeleri hakkında bilgi aldılar.

Yapılan görüşmede konuşan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, "Öncelikle Roman vatandaşlarımız hakkında detaylı bilgilere ulaşabilmek için özverili bir araştırma gerçekleştirildi. Özellikle eğitim-öğretim sorunu, barınma problemi ve ekonomi ile ilgili araştırmalar yaptıktan sonra çalışmalarımızı başlattık" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı araştırmalar sonrasında Roman vatandaşlar ile ilgili farkındalık projelerine imza attıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, "Büyükşehir Belediyesi olarak Roman vatandaşlarımızın kaynaşması ve farkındalık oluşturmak için bir dizi etkinlik gerçekleştirdik.Spor kulüplerine malzeme yardımı yaparak çocukların spora yönlenmesi sağlandı.Öte yandan Roman mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızdan oluşan bando ve mehter takımı kuruldu. Bu projeler ile roman vatandaşlarımızın hayatın içine entegrasyonu sağlanarak bir adım atıldı" şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen projeler ile Roman çocukların eğitim hayatına verilen önemin altını çizen Genel Sekreter Büyükakın, "Yapılan bu çalışmalar ile Roman çocuklarımızın eğitim hayatına entegrasyonu ile ilgili önemli bir adımlar atmış olduk. Büyükşehir Belediyesi tarafından maddi imkansızlıklardan dolayı okullarına devam edemeyen çocukların masrafları karşılanarak eğitim hayatına kazandırıldı. Ayrıca eğitim olarak yetersiz olan öğrenciler için Roman mahallelerinde açılan iki adet Bilgi Evi ile bu öğrencilere okul dışında bir eğitim verildi. Öte yandan KO-MEK tarafından açılan kurslar ile vatandaşlar hem sanatsal hem de mesleki olarak çalışmalar gerçekleştirdi" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Villarreal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title