Haberler

Avrupa Birliği'nin Dış İlişkileri ve Türkiye Konferansı Gerçekleştirildi

Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Avrupa Birliği Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından koordine edilen “Avrupa Birliği’nin Dış İlişkileri ve Türkiye” Konferansı Çankırı’da gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Avrupa Birliği Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından koordine edilen "Avrupa Birliği'nin Dış İlişkileri ve Türkiye" Konferansı Çankırı'da gerçekleştirildi.

Öğrenciler ve öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Akçay AB'nin Türkiye için önemine değindi ve düzenlenen Jean Monnet konferans dizilerinin AB konusunda bilgi edinmeye yapacağı katkıların altını çizdi.

Konferansın oturum başkanlığını, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğrul Arat yaptı. Konuşmacı olarak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Ege, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Bilgehan Özpek ve Dışişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Alp katıldı.

Doç. Dr. Aylin Ege, AB'nin dünya ticaretindeki yerini ortaya koyan veriler sundu ve AB'nin uluslararası ekonomik ilişkilerini, farklı ülkelerle gerçekleştirdiği Gümrük Birliği ve Serbest Ticaret Antlaşmalarını açıkladı. ABD ile müzakereleri süren Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Antlaşması'nın genel olarak Türkiye üzerine etkilerini anlattı.

Doç. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe, AB'nin aslında dış ekonomik ilişkilerde daha başarılı olduğunu belirtti ve AB'nin dış politika aktörlüğü, uyguladığı (dış) politikasının kapsamı, kullandığı araçlar, gerçekleştirdiği operasyonlar, genişleme ve komşuluk politikaları ve AB-Nato ilişkileri üzerinden, AB'nin Ortak Dış ve Güvenlik Politikasını anlattı.

AB'nin Orta Doğu Ülkeleri ile ilişkileri konusu üzerinde konuşan Doç. Dr. Burak Bilgehan Özpek, Ortadoğu'da yaşananların, Ortadoğu'da kalmadığını ve AB'yi doğrudan etkilediğini belirterek, AB'nin, tehdit üreten bir bölge olan Ortadoğu'da demokrasi ve serbest piyasa ekonomisini yerleştirerek, bölgeyi kendisi için daha güvenli hale getirme amacında olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Alp, AB'nin bir barış projesi ve dünyanın en önemli ekonomik bloklarından biri olduğunu ancak, günümüzde başta artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi sorunlar yaşadığını açıkladı. AB'nin Türkiye'yi köprü olarak gördüğünü belirten Alp, ilişkilerin zaman zaman inişli çıkışlı olmasına rağmen, son dönemde canlanmaya başladığını belirtti ve Türkiye'nin müzakere sürecindeki durumunu açıkladı. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankara Üniversitesi Avrupa Birliği Çankırı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title