Haberler

Avrupa Birliğinin Başkentinden Bursa'ya Davet

Güncelleme:

Belçika Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sabih Akay, Bursa iş dünyasını Brüksel'de ağırlamak istediklerini söyledi.

Belçika Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sabih Akay, Bursa iş dünyasını Brüksel'de ağırlamak istediklerini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Belçika Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sabih Akay'ı ve Alvey Grup Firması Ceo'su Maarten Van Leeuwen'i ağırladı. Topuk, Belçika'nın Avrupa Birliği'nin merkezi olduğunu söyledi. Topuk, Bursa'dan Belçika'ya ihracat yapan 175 firma bulunduğunu kaydetti. Bursa'da Belçika sermayeli 15 firmanın faaliyet gösterdiğini anlatan Topuk, Türkiye'nin 2013 yılı itibariyle Belçika'ya ihracatının 2,5 milyar dolar, ithalatının ise 3,8 milyar dolar olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin Belçika'ya ihracatında başlıca ürünlerin motorlu taşıtlar, kablolar, giyim eşyaları ve çeşitli madenler olduğunu söyleyen Topuk, "Belçika ile Bursa arasındaki ilişkilerin daha da artmasını arzuluyoruz. Şu anda bir alt yapımız var. Ama bu işbirliği daha da artabilir. Bunun için herkese görevler düşüyor. Bursa'da Belçika sermayeli 15 firma faaliyet gösteriyor. İthalat ve ihracatımız dengeli bir grafik seyrediyor. İkili ziyaretler ilişkilerin artmasını sağlayacaktır" dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Belçika'da yaklaşık 220 bin Türk vatandaşının yaşadığını belirtti. Umutkan, "Türkiye ve Belçika, güçlü ekonomiye sahip iki ülkedir. Ancak bütün bu unsurlara rağmen iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler sahip olunan potansiyeli yansıtmaktan uzaktır. İki ülke arasındaki çok yakın siyasi ve ekonomik işbirliklerini geliştirmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız" diye konuştu.

Belçika Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sabih Akay, Bursa'nın Türkiye ekonomisinin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu ifade ederek, "Bursa bizim bir parçamız oldu. Belçika ile Bursa arasındaki ticari ilişkilerin daha da artmasını sağlayacağız. Bursa iş dünyasını Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de ağırlamayı istiyoruz" dedi.

Programın sonunda Belçika Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşeliği ve Manex Alvey firması yetkilileri, Bursalı gıda, içecek, kozmetik, kimya ve otomotiv şirketlerine modern otomasyon sistemleri hakkında bilgi verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Brüksel Belçika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title