Haberler

Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, toplumun her kesiminde çevre bilincinin artırılması gerektiğini belirterek, "Dünyamızı aleyhimize dönecek şekilde kirletiyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, toplumun her kesiminde çevre bilincinin artırılması gerektiğini belirterek, "Dünyamızı aleyhimize dönecek şekilde kirletiyoruz. Gelecek nesillere, çocuklarımıza kötü bir miras bırakıyoruz." dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB konferans salonunda düzenlenen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı'nda yaptığı konuşmada, çevre dostu sanayileşmenin önemine değindi.

Çevre kirliliğinin önüne geçmek için farkındalığın artması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Dünyamızı aleyhimize dönecek şekilde kirletiyoruz. Gelecek nesillere, çocuklarımıza kötü bir miras bırakıyoruz. Dünya bunun farkına vardı şimdi. Dünya gündeminin ana odağı çevre oldu." ifadelerini kullandı.

Dünyanın yaşanabilir halde tutulması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Şirketler Ar-Ge'ye daha fazla önem vermedir. Ülke olarak kişi başına düşen gelirimizi 25 bin dolarlara getirmek istiyoruz. Zenginleşebilmenin yolu inovasyondan ve teknolojiden geçiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, program kapsamında Ürün/Hizmet, Yönetim ve Süreç olmak üzere üç kategoride dereceye giren 8 firmanın Türkiye'yi Avrupa'da temsil edeceğini belirterek, başarılar diledi.

Konuşmaların ardından ödüller dağıtıldı.

"Süreç" kategorisinde Vestel'e, "ürün/ hizmet" kategorisinde Recydia'ya, "yönetim" kategorisinde de İETT'ye birincilik ödül verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title