Haberler

Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Bölgesel Çevre Merkezi-REC Türkiye ve TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri sahiplerini buldu.

Sürdürülebilir şirketlerin başarılarını takdir etmek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından iki yılda bir düzenlenen Sürdürülebilirlik İçin İnovasyon- Avrupa Birliği Çevre Ödülleri, 18 Haziran 2012, Çarşamba günü İstanbul Hyatt Regency Hotel'de gerçekleştirilen bir törenle sahiplerini buldu.

REC Türkiye ve TÜSİAD'ın ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Şirket İşleri Komisyonu Başkanı Cansen Başaran ve Bölgesel Çevre Merkezi-REC Türkiye Direktörü Dr. Sibel Sezer Eralp'in yanı sıra akademisyenler, kamu ve iş dünyasından çok sayıda üst düzey isim katıldı.

REC Türkiye ve TÜSİAD işbirliğinde düzenlenen Sürdürülebilirlik için İnovasyon-Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı'nda; Yönetim, Ürün ve Süreç olmak üzere üç kategoride ödül verildi.

Yönetim kategorisinin lideri Tofaş

Yönetim kategorisinde, stratejik vizyon sahibi ve sürdürülebilir kalkınmaya yapılan katkıyı sürekli geliştirmeye devam etmek ve kurumsal bir yönetim sistemine sahip olmak en önemli kriterler arasında yer aldı. Yönetim kategorisi kriterleri kapsamında Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş birincilik ödülüne layık görülürken; Akbank, Coca-Cola İçecek A.Ş. ve Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. de finale kalarak ödül almaya hak kazandılar.

Ürün kategorisinde NEUTRALAB' ödüle layık görüldü

Ürün kategorisinde de inovasyon temelinde çevre dostu yeni bir ürün veya hizmet geliştirilmesi jürinin temel değerlendirme ölçütleri olarak belirlendi. Bu ölçütler ışığında ürün kategorisinde KROS Teknolojik Ürünler A.Ş.'nin Türkiye'de tıbbi sıvı atıkların insan sağlığına ve çevreye zararsız hale getirilmesi konusunda bir ilke imza atan NEUTRALAB cihazı ödüle layık görüldü. Bu kategoride finale kalarak ödül alan diğer şirket ise AGT Ağaç Sanayi A.Ş. oldu.

Süreç kategorisinde TAI-TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay San. A.Ş lider

Süreç kategorisinde ise şirketler yenilikçi bir üretim teknolojisinin geliştirilmesi ve uygulanmasına göre değerlendirildi. TAI- TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay San. A.Ş., şirket sürecinde oluşturduğu yenilikle, tesislerinde proseslerde kullanılan toksik ve kanserojen krom (+6) ve krom içeren atıkların azaltılmasını sağladığı uygulama ile birincilik ödülünü alırken, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Artema Armatür Grubu da finale kalarak ödül almaya hak kazanan bir başka firma oldu.

AB'nin itibarı en yüksel ödülü

Sürdürülebilirlik için İnovasyon-Avrupa Birliği Çevre Ödülleri töreninde konuşan Bölgesel Çevre Merkezi-REC Türkiye Direktörü Dr. Sibel Sezer Eralp, Avrupa Birliği Çevre Ödüllerinin, Avrupa'nın itibarı en yüksek ödülü olduğunu belirterek, "Ödüller, çevre dostu yönetim anlayışı ile uygulama ve ürünlere öncülük eden şirketlerin başarılarını takdir etmeyi ve diğer kurumların bu anlayışı benimsemelerini teşvik etmeyi amaçlıyor" dedi.

Sadece çevresel değil, kurumsal vatandaşlık değerleri de yönetiliyor

Sibel Sezer Eralp sözlerine şöyle devam etti: "Çevresel yatırımlar için en önemli önyargılardan bir tanesi çevre yönetiminin yüksek maliyetlere neden olduğuna yönelik olan yanlış inanç. Bugün ödül alan şirketlerin incelenmesi gerekiyor. Bakıldığında hepsi çevre yönetimini ve bu çerçevede yapılan uygulama ve yatırımları bir rekabet avantajına dönüştürmede önemli başarı hikayeler yarattığı görülecektir. AB Çevre Ödülleri–Türkiye Programı, işletmelerin sadece çevresel değil aynı zamanda kurumsal vatandaşlık çerçevesinde sosyal değerleri nasıl yönettiğini de ölçümlüyor. Sürdürülebilir kalkınma hedefinde çevresel değerler ancak sosyal ve ekonomik kazanımlar ile beraber değerlendirildiğinde bir anlam ifade ediyor."

Sürdürülebilir kalkınma ekonomik büyüme sağlıyor

Ödül töreninde konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Şirket İşleri Komisyonu Başkanı Cansen Başaran, çevreyle dost teknolojilerin geliştirilmesi ve düşük karbonlu ekonomiye geçiş konusunda ulusal bir vizyon, politika ve strateji geliştirmede ve uygulamada iş dünyasının kritik bir rol ve öneme sahip olduğunu belirtti.

Cansen Başaran: "Sürdürülebilir kalkınma ilkelerini sektörel politikalar ile entegre eden ülkeler çevre dostu teknolojiler geliştirerek bir yandan azami düzeyde endüstriyel ve ekonomik büyümelerini sağlıyor ve rekabet güçlerini artırıyor. Diğer yandan vatandaşlarının daha sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşamasına olanak sağlıyor" dedi.

Türkiye'nin AB üyelik süreci için önemli bir teşvik aracı

REC Türkiye ve TÜSİAD işbirliğinde düzenlenen Sürdürülebilirlik için İnovasyon-Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı kapsamında Türkiye'deki işletmelerde sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılması ve inovasyonun teşvik edilmesi amaçlanıyor. Türkiye ise bu sürece 2006 yılından itibaren katılıyor. Ödüller, işletmelerin rekabet ettiği Avrupa pazarında itibarının kurumsallaştırılması için çok önemli fırsatlar sunuyor. Aynı zamanda, önemi ve itibarı açısından Avrupa kamuoyunda bilinirliliği çok yüksek olan bu ödüllerin tam üyelik sürecinde ciddi ve kararlı adımlar atan Türkiye ve Türkiye'deki işletmeler için önemli bir teşvik aracı oluyor.

AB Üyesi 27 ülke, Hırvatistan ve Türkiye'de

Sürdürülebilirlik için İnovasyon-Avrupa Birliği Çevre Ödülleri, şirketlerin sürdürülebilir başarılarını takdir etmek için Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği'ne üye olan 27 ülke ve üyelik müzakerelerini yürüten Hırvatistan ve Türkiye'de veriliyor. Avrupa'da sürdürülebilirlik için inovasyonun yaygınlaştırılmasını amaçlayan bu girişim, çevre dostu yönetim anlayışı, uygulama ve ürünlere öncülük eden işletmelerin başarılarını takdir etmek ve diğer kurumların bu anlayışı benimsemelerini desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından iki yılda bir düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title