Haberler

Avrupa Birliği Bakanlığı'na Atanan Beril Dedeoğlu Açıklaması

Avrupa Birliği Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, "Sayın Başbakan, 'bilginize ve birikiminize ülkemizin ihtiyacı var' dedi, böyle bir cümle karşısında ülkeye hizmet etmekten kaçınmanın bir nedeni olamazdı" dedi.

Avrupa Birliği Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, "Sayın Başbakan, 'bilginize ve birikiminize ülkemizin ihtiyacı var' dedi, böyle bir cümle karşısında ülkeye hizmet etmekten kaçınmanın bir nedeni olamazdı" dedi.

Başbakanlığın, HDP'li bakanların istifasıyla boşalan Avrupa Birliği Bakanlığı'na getirildiğini açıklamasının ardından AA muhabirine konuşan Dedeoğlu, "Sayın Başbakan, 'bilginize ve birikiminize ülkemizin ihtiyacı var' dedi, böyle bir cümle karşısında ülkeye hizmet etmekten kaçınmanın bir nedeni olamazdı. Bu ülke için ne yapmam gerekiyorsa yapılması gerektiğine inanan biri olarak ben de görevi memnuniyetle kabul ettim" ifadelerini kullandı.

Dedeoğlu, "Geçiş döneminde ülkenin ihtiyacı olarak saptanmış bir isimsem buna itiraz etme lüksüm olduğunu düşünmüyorum" ifadesini kullanırken göreve başlaması ile birlikte çok kısa bir dönem için çalışacağına dikkati çekti.

Dedeoğlu, "Türkiye'nin gündeminde çözülmesi gereken, acil olarak seçime kadarki gündemde ne varsa onu kolaylaştırıcı olmayı ön görebilirim. Halihazırda yürüyen ne varsa onu nasıl hızlandırabiliriz, nasıl kolaylaştırabiliriz onu yapmaya çalışabilirim. Yoksa yeni bir gündem yaratmak gibi bir görevim kati suretle olamaz" şeklinde konuştu.

Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Anayasa gereği görevde bulunan seçim hükümetinde iki bakanın istifası sonrası Avrupa Birliği Bakanlığı'na Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun, Kalkınma Bakanlığı'na da M. Cüneyd Düzyol'un getirildiği belirtilmişti.

Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı olan Beril Dedeoğlu, özellikle Avrupa Birliği, uluslararası politika ve uluslararası güvenlik konularında çalışıyor.

Çok sayıda bilimsel makale ve kitaba imza atan Dedeoğlu'nun makaleleri çeşitli gazetelerde yayımlandı.

6 Şubat 2012'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 4 yıl için YÖK üyeliğine atanan Dedeoğlu, "çözüm süreci"nde oluşturulan "akil insanlar" heyeti üyesi olarak, 2013 yılının ilk yarısında İç Anadolu Bölgesi'nde çok sayıda konferans ve ziyaret gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title