Haberler

Avrupa Birliği Bakanı Konca Açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, " Türkiye'nin kardeşliği ve bütünlüğü için elimizden ne geliyorsa o çabayı hükümet içinde de sarf etmeye hazır olduğumuzu ve seçim kararı alınmış ise seçime de hazır olduğumuzu vurgulayan bir partiyiz" dedi.

Konca, HDP Darıca, Çayırova, Gebze, Dilovası, Körfez ve Derince ilçe başkanlıklarını ziyaret etti.

İl ve ilçe binalarına yapılan saldırıları kınayan Konca, Türkiye'de kavga ve ölüm istemediklerini, barış, kardeşlik ve özgürlük içinde yaşamayı arzuladıklarını ve bu taleple seçime girdiklerini söyledi.

Konca, herhangi bir partiyle koalisyon kurmadıklarını sadece Anayasa'dan kaynaklanan zorunluluk çerçevesinde seçim hükümetinde yer aldıklarını belirterek, "Türkiye'nin kardeşliği ve bütünlüğü için elimizden ne geliyorsa o çabayı hükümet içinde de sarf etmeye hazır olduğumuzu ve seçim kararı alınmış ise seçime de hazır olduğumuzu vurgulayan bir partiyiz. 'Her şeye rağmen seçim' diyenlerin, halkın iradesini görmezlikten gelme hesabının halka verilmesi gerekiyor. Karanlık odakların kardeş kavgasını körüklemeye çalıştığını ve savaş çığırtkanlığı yaptığını biz çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.

Seçime hazır olduklarını, seçim güvenliğinin sağlandığı bir ortamda çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Konca, "İktidar hırsı için ne olur kan dökülmesin, gözyaşı akmasın" dedi.

Kardeşlik ve barışın ağır basmasını istediklerini dile getiren Konca, seçim sürecinde herkesin karşısındakinin de siyasi haklarına saygı duyarak, rahatça propogandasını yapması gerektiğini söyledi. Konca, şunları kaydetti:

"Soğukkanlı olmayı, hoşgörülü olmayı, kavgadan uzak ortamda seçim çalışmalarını yürütmeyi ne olur ortaya koyunuz. Bize yönelik saldırılar geldiğinde o belaya bulaşmamak için ne gerekiyorsa yapalım. Bu korkaklık değil aslında büyük bir cesarettir. Taraflara sesleniyorum, çatışmalı ortamı sona erdirecek koşulları ne olur sağlayınız, elleri tetikten çekiniz, barış için yeniden masa kurunuz. O masada herkes söyleyeceğini söylesin ve bu ülkeye barış, kardeşlik ve özgürlük gelsin. Eğer bu gelmeyecekse sandığın da, seçimin de, parlamentonun da hiçbir anlamı olmayacaktır."

"1 Kasım'da daha fazla oy alacağız"

İnsan hakları ve özgürlüklerin evrensel değerler olduğuna işaret eden Konca, AB'ye girmekle aslında bu değerlerin gerçekleştirilmek istendiğini söyledi.

Cizre'ye gidip, yaşananları görmek istemesinin kendisinin asli görevi olduğunu ifade eden Konca, bunları kamuoyuna duyurmak konusunda vicdani sorumluluğu bulunduğunu kaydetti

Konca, 1 Kasım milletvekili genel seçiminde partisinin daha yüksek oy alarak, daha fazla sayıda milletvekiliyle parlamentoya gireceğini öne sürdü.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Türkiye Darıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title