Haberler

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Köln'de Miting Düzenleyecek

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu AABK, Türkiye'de yaşanan son gelişmeler karşısında "Özgürlüğe, Demokrasiye, Laikliğe Evet-Faşizme, Şeriata Hayır'" sloganıyla Köln'de miting düzenleyecek.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu AABK, Türkiye'de yaşanan son gelişmeler karşısında "Özgürlüğe, Demokrasiye, Laikliğe Evet-Faşizme, Şeriata Hayır'" sloganıyla Köln'de miting düzenleyecek. 12 Kasım 2016 Cumartesi günü Ren Nehri kıyısındaki Deutzer Werft Meydanı'ndaki miting saat 13.00'te başlayacak. Mitinge Almanya'nın farklı kentlerinden ve Almanya'ya komşu ülkelerden katılım olması bekleniyor. Türkiye'de rejimin tehlikede olduğunu ileri süren AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat, "Son olarak Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonda gördüğümüz üzere AKP kendine muhalif olan tüm kesimleri hedef almakta. Bu kötü gidişe dur demek için Alevi'sinden Sünni'sine, Türk'ünden Kürt'üne, Atatürkçüsünden sosyalistine kadar tüm demokrasi güçlerinin bir araya gelmesi gerekmektedir" dedi. İç savaş tehlikesi iddiası

Türkiye'de artan gerilime paralel olarak iç savaş tehlikesinin büyüdüğüne dikkati çeken Mat sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz sonrası İstanbul'da Gazi Mahallesi, Okmeydanı, Armutlu, Sarıgazi ve Eyüp ilçelerinde, Ankara'da Tuzluçayır ve Dikmen ilçelerinde, Malatya Paşaköşkü Mahallesi, Hatay'ın Samandağ ve Armutlu İlçelerinde Alevilere dönük saldırı girişimleri yaşandı. Değişik isimler altında gerici-şeriatçı silahlı çetelerin örgütlenmelerinin önü açılmaya başlandı. Siyasilere yönelen silahlı saldırılar arttı. Bütün bu gelişmeleri uzun bir süredir açıktan tartışılan iç savaş tehlikesini daha görünür kılan etkenler olarak değerlendirmekteyiz. AKP Hükümeti'nin bireysel silahlanma çağrıları da iç savaş hazırlığıdır."

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun çağrısıyla düzenlenen mitinge, 30 civarında kurumun oluşturduğu Demokratik Güç Birliği de destek veriyor.

Deutzer Werft Meydanı'nda Temmuz ayında Ak Parti'ye yakın Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD'nin öncülüğünde "Darbeye karşı demokrasi mitingi" düzenlenmişti. Yine aynı meydanda Eylül ayında ise, PKK'ya yakın Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi NAV-DEM tarafından bir miting yapılmıştı. - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Türkiye Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title