Haberler

Avrupa 10 Bin Metre Kupası Mersin'de Koşulacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliği ile organize edilen 20'nci Avrupa 10 Bin Metre Kupası pazar günü Mersin'de koşulacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliği ile organize edilen 20'nci Avrupa 10 Bin Metre Kupası pazar günü Mersin'de koşulacak.

Organizasyonun tanıtım toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Kubilay Kalaycıoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Selim Terzi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ve sporcular katıldı.

Kupanın bu güne kadar en yüksek katılımın 88 sporcu ile 2011 yılında Oslo'da gerçekleştiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, "İnşallah bu yıl katılım rekorunu, 100 civarında sporcu ile Mersin'de kıracağız" dedi.

Spora büyük bir önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Kocamaz, "Ulusal ve uluslararası ölçekteki tüm bu organizasyonlar, Mersin'in önemli bir spor kenti haline geldiğini göstermektedir. Amacımız ilimizin bu özelliğini daha da geliştirmektir. Spor sayesinde sadece kendi milli değerlerimize değil evrensel değerlere de uyum sağlar, bu değerlerin gelişimine yeni katkılar sunarız. Din, dil, kültür ve ırk ayrımı gözetmeksizin bütün insanlık için gönüllü, bilinçli ve azimli bir mücadele ortamı oluşturan spor, evrensel barış ve kardeşliğin en güçlü zeminlerinden biridir. Özellikle uluslararası organizasyonlar bu anlamda çok önemlidir. Spor sayesinde toplumlar kendi tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri başka milletlere tanıtma fırsatını bulurlar" diye konuştu.

5 Haziran'da gerçekleştirecek şampiyona sırasında Türkiye'nin ve Mersin'in tanıtımı noktasında önemli bir sorumluluk aldıklarını vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti:

"İnşallah sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirerek hem Mersin ve Türkiye'nin değerlerini, sporcu misafirlerimiz ve dünya spor basını aracılığıyla en iyi şekilde tanıtacağız. Her kıyısında ayrı bir medeniyetin gülümsediği Akdeniz'in zümrüt kıyılarında kurulu bulunan Mersinimizden başlayan barış ve kardeşlik köprüsü, Avrupa'nın kalbi Strazburg'a kadar uzansın istiyoruz. Avrupa 10 Bin Metre Kupası'nın başta Mersinimiz olmak üzere, ülkemize, Avrupa'ya ve tüm dünyaya güzellikler getirmesini temenni ediyorum."

Vali Yardımcısı Bahadır, Mersin'in bir spor kenti olduğunu kayderek, "Avrupa 10 Bin Metre Kupası'nın hem Mersin açısından hem Türkiye açısından, hem de tanıtım ve spor bilinirliği açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Katılan tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Selim Terzi, federasyon olarak birçok organizasyonu Mersin'e taşıdıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Mersin'de Avrupa 10 Metre Kupası'nı yapacağız. Bu anlamda ülke olarak da inşallah güzel derecelerle, olimpiyata giden bu yolda sakatlıklar olmadan kupayı kapatırız. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Valimize gerçekten çok teşekkür ediyorum. Türkiye'de sporun daha ileri gidebilmesi için onlar gibi kıymetli büyüklerimize çok ihtiyaç var. Mersin'in hem tesisler hem de böyle yöneticilere sahip olduğu için çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Son olarak yarışmaya katılacak sporculara başarılar diliyorum ve tekrar emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum."

MERSİN AVRUPA'YI AĞIRLAYACAK

1997 yılından bu yana düzenlenen ve kıta genelinde en iyi uzun mesafecilerin katıldığı Avrupa 10 Bin Metre Kupası'na Türkiye'de ilk defa Mersin ev sahipliği yapacak. Yarışmalar, 5 Haziran 2016 Pazar günü, saat 18.00'de Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde gerçekleştirilecek. Bu yıl İtalya, İspanya, Britanya, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Romanya, Ukrayna, Bulgaristan, Fransa ve Türkiye'den atletler katılacak. Bu zamana kadar düzenlenen 10 Bin Metre Kupası'nda İspanya 21'i altın toplam 53 madalyayla en başarılı ülke olurken, Türkiye sekiz altın, üç gümüş, bir de bronz madalya alarak toplam 12 kez podyumda yer aldı. Türkiye takımında daha önce erkeklerde üç kez bu kupada zafer kazanan Polat Kemboi Arıkan, yine en önemli şampiyonluk adayı olarak öne çıkıyor. Kemboi Arıkan, 1 Mayıs'ta Mersin'de yapılan 10 Bin Metre Türkiye Şampiyonası'nda Olimpiyat barajını geçmeyi başarmıştı.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title