Haberler

Avruba Birliği Çevre Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bölgesel Çevre Merkezi-REC Türkiye ve TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri sahiplerini buldu Bölgesel Çevre Merkezi-REC Türkiye ve TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri sahiplerini buldu.

Bölgesel Çevre Merkezi-REC Türkiye ve TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri sahiplerini buldu Bölgesel Çevre Merkezi-REC Türkiye ve TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri sahiplerini buldu. REC Türkiye ve TÜSİAD işbirliğinde düzenlenen "Sürdürülebilirlik için İnovasyon-Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programında, yönetim kategorisi kriterleri kapsamında Tofaş, birincilik ödülüne layık görüldü. Ürün kategorisinde KROS Teknolojik Ürünler A.Ş., süreç kategorisinde ise TAI- TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay San. A.Ş ödüle değer görüldü.

Ödül töreninde konuşan Bölgesel Çevre Merkezi-REC Türkiye Direktörü Dr. Sibel Sezer Eralp, Avrupa Birliği Çevre Ödüllerinin, Avrupa'nın itibarı en yüksek ödülü olduğunu belirterek, "Ödüller, çevre dostu yönetim anlayışı ile uygulama ve ürünlere öncülük eden şirketlerin başarılarını takdir etmeyi ve diğer kurumların bu anlayışı benimsemelerini teşvik etmeyi amaçlıyor" dedi. AB Çevre Ödülleri-Türkiye Programı'nın, işletmelerin sadece çevresel değil aynı zamanda kurumsal vatandaşlık çerçevesinde sosyal değerleri nasıl yönettiğini de ölçümlediğine dikkati çeken Eralp, "Sürdürülebilir kalkınma hedefinde çevresel değerler ancak sosyal ve ekonomik kazanımlar ile beraber değerlendirildiğinde bir anlam ifade ediyor" dedi.

-"SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA EKONOMİK BÜYÜME SAĞLIYOR"-

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Şirket İşleri Komisyonu Başkanı Cansen Başaran Symes, çevreyle dost teknolojilerin geliştirilmesi ve düşük karbonlu ekonomiye geçiş konusunda, ulusal bir vizyon, politika-strateji geliştirilmesi ve uygulamada iş dünyasının kritik bir role sahip olduğunu söyledi. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerini, sektörel politikalar ile entegre eden ülkelerin, çevre dostu teknolojiler geliştirerek rekabet güçlerini artırdığına işaret eden Symes, diğer yandan vatandaşlarının daha sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşamasına olanak sağladığını kaydetti.

-AVRUPA KOMİSYONU TARAFINDAN İKİ YILDA BİR DÜZENLENİYOR-

Toplantıda verilen bilgilere göre, "Sürdürülebilirlik için İnovasyon-Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı" kapsamında, Türkiye'deki işletmelerde sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılması ve inovasyonun teşvik edilmesi amaçlanıyor. Ödüller, şirketlerin sürdürülebilir başarılarını takdir etmek için Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği'ne üye olan 27 ülke ve üyelik müzakerelerini yürüten Hırvatistan ve Türkiye'de veriliyor. Avrupa'da sürdürülebilirlik için inovasyonun yaygınlaştırılmasını amaçlayan bu girişim, çevre dostu yönetim anlayışı, uygulama ve ürünlere öncülük eden işletmelerin başarılarını takdir etmek ve diğer kurumların bu anlayışı benimsemelerini desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından iki yılda bir düzenleniyor.

-AB ÇEVRE ÖDÜLLERİNİ KAZANAN FİRMALAR-

Bu kapsamda "Yönetim Kategorisi"nde TOFAŞ, "7 Adımda Yalın ve Proaktif Çevre Yönetimi" ile ödül almaya hak kazandı. Aynı kategoride Akbank, "Akbank'ta Sürdürülebilirlik Yönetimi", Coca Cola İçecek A.Ş, "2020 Yolunda Sürdürülebilirlik Yönetimi Yaklaşımı", Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş., "İş Sağlığı ve Güvenliği ile Çevre Korumada Mükemmellik" ile finale kalarak, ödül almaya hak kazandılar. "Ürün Kategorisi"nde Kros Teknolojik Ürünler ve AGT Ağaç San.ve Tic. A.Ş., ödüllendirilirken, "Süreç Kategorisi"nde ise TAI- TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay San. A.Ş., "Krom +6 içermeyen proseslerin geliştirilmesi" ile ödüle layık görüldü. Aynı kategoride Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Artema Armatür Grubu, "Metal atıkları geri kazanımı" ile ödül almaya hak kazandı. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Avrupa Birliği Türkiye Tofaş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title