Haberler

Avro Bölgesi'ndeki Toparlanma Yavaş Hızda Devam Edecek"

Avro Bölgesi Ifo Ekonomi İklimi Endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın son çeyreğine kıyasla 122 puandan 118,9 puana geriledi.

Merkezi Münih'te bulunan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) Avro Bölgesi'nin 2016 yılı 1. çeyrek ekonomik görünümüne ilişkin gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını yayımladı. Ankete ilişkin yapılan açıklamada, Ifo Avro Bölgesi Ekonomi İklimi Endeksi'nin yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe oranla 122 puandan 118,9 puana indiği bildirildi.

Mevcut ekonomik durum değerlendirmelerinin önceki çeyreğe kıyasla sadece biraz daha az olumlu olduğuna ve olumlu beklentilerin de bir miktar gölgelendiğine işaret edilen açıklamada, Avro Bölgesi'ndeki ekonomik toparlanmanın yavaş bir hızda devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, mevcut ekonomik durum değerlendirmelerinin en fazla Yunanistan ve Finlandiya'da olumsuz olduğu belirtilerek, "Ancak mevcut ekonomik durum Fransa, İtalya ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde de gergin olmaya devam ediyor. Durum yalnızca İspanya, Portekiz ve Avusturya'da kısmen daha iyi fakat Avusturya'ya ilişkin değerlendirmeler son çeyreğe kıyasla daha az negatif" ifadeleri kullanıldı.

"En keskin toparlanma İrlanda'da"

En keskin toparlanmanın anket katılımcılarının mevcut ekonomik durumunu çok iyi olarak değerlendirdiği İrlanda'da görüldüğü ifade edilen açıklamada, Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'daki ekonomik durumun ise önceki çeyreğe oranla daha az olumlu olmasına karşın iyi olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Hemen hemen her ülkede altı aylık ekonomik görünümün olumlu olduğu aktarılan açıklamada, "Avusturya, Fransa, Hollanda, Estonya ve Letonya'da ekonomik beklentiler canlandı. Diğer ülkelerde ise görünüm değişmedi ya da biraz daha az olumlu olarak belirlendi. Anket uzmanları Yunanistan, Portekiz ve İspanya hakkında sadece hafif şekilde karamsarlar" denildi.

-"Bu yıl ortalama enflasyon tahmini yüzde 1'e yükseltildi"

Açıklamada, Avro Bölgesi'nde 2016 yılı için ortalama enflasyon tahminin yüzde 1'e yükseltildiği ve orta vadede 2021 yılı enflasyon beklentilerinin ise yüzde 1,9 seviyesinde devam ettiği ifade edildi.

Dolar/avro paritesine ilişkin de değerlendirmenin yer aldığı açıklamada "ABD dolarının avro karşısında hala değerinin biraz üzerinde olduğu kabul edilse de anket uzmanları doların gelecek 6 ay içerisinde değerlenmeye devam etmesini bekliyor" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Avusturya Fransa Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title