Haberler

Avro Bölgesi'nde Toparlanma İvme Kazanacak"

Avrupa'nın önemli ekonomi ve istatistik enstitüleri, Avro Bölgesi'nde ekonomik iyileşmenin yıl boyunca ivme kazanacağını ve ekonominin 2015'te yıllık yüzde 1,4 büyüyeceğini öngörüyor.

Avrupa'nın önemli ekonomi ve istatistik enstitüleri, Avro Bölgesi'nde ekonomik iyileşmenin yıl boyunca ivme kazanacağını ve ekonominin 2015'te yıllık yüzde 1,4 büyüyeceğini öngörüyor.

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (IFO), Fransa Ulusal İstatistik Enstitüsü (INSEE) ve İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü (ISTAT) ortak bir çalışmayla Avro Bölgesi'nin ekonomik görünümüne ilişkin bir rapor yayımladı. Raporda, Avro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın yıl boyunca ivme kazanacağı ifade edildi.

Avro Bölgesi Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nın (GSYH) yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde yüzde 0,5 artmasının beklendiği aktarılan raporda, kalkınmanın esas olarak iç talepten kaynaklanacağı ve bunun 2015'te yıllık yüzde 1,4 büyüme sağlayacağı kaydedildi.

Üretimin yerli özel hane talebinin yanı sıra yatırımdaki ivmeyle tetikleneceğine işaret edilen raporda, "İş piyasasındaki durum giderek gelişecek ve işsizlik oranının yavaş yavaş azalacağı öngörülüyor. Bunun yıl boyunca reel gelirde artışa yol açması bekleniyor. Bu, istihdamın yükselmesiyle birlikte hane halkı tüketim dinamiğini sürdürecek olan satın alma gücünü kolaylaştıracak" ifadelerine yer verildi.

Raporda, Avro Bölgesi enflasyon tahminlerine ilişkin, "Petrol fiyatlarının varil başı 65 dolar ve avro/dolar paritesinin 1,12 olduğunu varsayarsak, enflasyonun yılın ikinci çeyreğinde bir miktar hızlanarak yüzde 0,2 artması ve yıl sonunda yüzde 0,9'a ulaşması bekleniyor" değerlendirmesi yapıldı.

Raporda ayrıca söz konusu tahminlerin Yunanistan ve Avro Bölgesi'ndeki kreditörler arasında olumlu bir anlaşmanın varsayımına dayandığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İtalya Fransa Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title