Haberler

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldız Tespitlerini Genç İşadamları ile Paylaştı

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Genç Arsinliler Derneği ile Yomra Genç İşadamları Derneği yöneticilerini makamında kabul ederek tespitlerini paylaştı.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Genç Arsinliler Derneği ile Yomra Genç İşadamları Derneği yöneticilerini makamında kabul ederek tespitlerini paylaştı.

Yıldız, Trabzon'a 3.-4. Üniversiteden bahsetmenin Trabzon'a fayda sağlamayacağını belirten Yıldız "Çünkü üçüncü-dördüncü üniversite için müsait değil. Bugün yarın kontenjanlar açıklanacak göreceksiniz. Geçen seneki öğrenci potansiyelimize baktığımız zaman öğrencilerin yüzde 30'a yakını Trabzon'dan, geri kalanı başka vilayetlerden geldi. Bu sene biraz daha fazla dışarıdan öğrenci bekliyoruz. Belki Trabzon'un oranı yüzde 20 olur, geri kalanı dışarıdan gelir. Bunu ne için söylüyorum üniversiteleri ayakta tutan öğrencilerdir. Trabzon nüfusu sürekli eridiği için burası üçüncü dördüncü üniversiteyi kaldıracak kapasitede değildir. Öğrenci bulamazsınız. Türkiye'nin her vilayetinde devlet üniversitesi var iyi yada kötü bugün belki eğitimi yok hocası yok ama yarın yavaş yavaş olacak, olduğu zaman artık öğrenci olduğu şehirden başka bir yere gitmeyecek. Kurulabilecek bir üniversite hem Avrasya'ya faydası olamayacak hem de kendine. Bunun vatandaş belki farkında değil her insan iyi niyetli olarak şehrinde birçok üniversitenin olmasını ister ve diler ama bunun şehre ve mevcut bulunan üniversitelere zarar verebileceğini düşünmez" dedi.

Trabzonspor'un Trabzon şehrinde tartışılmasının vatan hainliği ile eş değer görüldüğüne dikkat çeken ömer Yıldız "Trabzon 1967'den beri geri gidiyor niye Trabzonspor Trabzon'un önünde gidiyor, arkasından gitmiyor. Bir şehir bir kulübün peşinden takılıp gidiyorsa o şehir olmaktan çıkar. Bu şehir kalkınmaz. Sen bana Trabzonspor'un bir tane faydasını anlat. Kayserispor var mı var, gidelim bakalım Kayseri'de mi kalkınma var Trabzon'da mı ? Burada üzüm yemekten bahsetmemiz lazım, bağcıyı döveceksek o başka bir şey. Önemli olan burada Trabzon'un cebine para girmesidir. Girmediği zaman adam gidiyor başka yere. Nüfusumuz gittikçe düşüyor. Ben Trabzon'da bunu söylemek istemiyorum, söylersem vatan haini olacağım. Siz genç işadamlarısınız sizin bunları tartışmanız anlatmanız lazım. Trabzonspor olmasın demiyorum bunu kimse yanlış anlamasın ama bırakında biz Trabzonspor'un önünde gidelim, Trabzonspor bizim arkamızdan gelsin" diye konuştu.

"BEN BU PENCEREDEN BAKIYORUM"

"Şimdi burada insanlara sorsak çocuklarınızın eğitimi mi daha önemli Trabzonspor'un başarısı mı? çoğunluk Trabzonspor'un başarısı diye cevap verir" diyen Yıldız "Karnının doyurmasından iş bulmasından bahsetmiyor. Nereye gidiyorsam Trabzonspor konuşuluyor, ya birazda başka bir şey konuşalım eğitim daha önemli değil mi? insanların iş bulması daha önemli değil mi? karnın aç olduktan sonra ne yapacaksın Trabzonspor u? Ben bu pencereden bakıyorum" şeklinde konuştu.

Avrasya Üniversitesi'nin önemine işaret eden Yıldız "Avrasya Üniversitesi'nin önemi halen anlaşılamadı. Yomra'da şimdi 50 tane fabrika yapın, 100 tane fabrika yapın bir Avrasya etmez. Bu yıl yaklaşık Yomra yerleşkemizde binin üzerinde öğrencimiz olacak, yeni yapacağımız binalarımız açılan fakültelerimizle beş yıl sonra Yomra'da on beş bin civarında öğrencimiz olacak. Bu ne demektir on beş bin tane insanın cebinde parası olan insanın konaklaması lokantalara, marketlere her türlü işletmeye para bırakması demektir. Bugün Yomra'nın nüfusu on bin civarındadır. Bu öğrencilerimiz Türkiye'nin değişik yerlerinden Trabzon'u seçmiş buraya gelmiş ve Yomra'da eğitim alarak kalmayı kabul etmiş insanlar. Bunun önemi ne Trabzon ne Yomra hiçbir yerde anlaşılmadı. Bu çok büyük bir projedir hele de Yomra için bulunmaz bir şeydir. 5 yıl sonra Trabzon'da en kalkınmış en iyi ilçe hangisi derseler herkes Yomra cevabını verecek. Yomra Avrasya'nın sayesinde Trabzon'un incisi olacaktır. Bunu her yerde söylüyorum. Yomra buna çok hazır değil, Yomra esnafı buna hazırlanmalı, hazır olmalı.Kesinlikle Trabzon'un eskiden beri dışarıda da çok iyi bilinene misafirperverlik anlayışını orda herkesin göstermesi gerekir.Oradaki restorantlar, lokantalar, kafeler günümüz şartlarına göre hazırlanmalı" ifadelerini kullandı.

"GÜMRÜKÇÜOĞLU'NUN VE SAĞIROĞLU'NUN DESTEĞİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Ömer Yıldız, Trabzon'daki anlayışın yıkılması gerektiğini belirterek "Bir anlayış var. Trabzonlu biri bir şey yaptığında herkes onun karşısında yabancı biri gelip Trabzon'da bir şey yaptığında herkes onun yanında buna anlam veremiyorum. Özellikle burada Trabzon'un geleceği için açılan bu üniversitenin kuruluş aşamasında ve devamında Yomra belediye başkanı ve Trabzon belediye başkanının büyük emeği vardır. Yomra Belediye Başkanımız İbrahim Sağıroğlu önüne hangi projemizi sunduysak imza atmıştır. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bizle beraber YÖK'e geldi 'ben bu projenin arkasındayım. Maddi manevi destek vereceğim' dedi. Söylediğim gibi bu Trabzon için ve özellikle Yomra için çok büyük projedir. Bu projemizi sahiplenmek tüm Trabzon'un görevidir. Buradan tekrar Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'na cesur kararlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ben uğraştım yükün altına girdim ama bunun iyi bilinmesi gerekir İbrahim Sağıroğlu'nun yaptığını ben üç dönem belediye başkanlığı yapmış biri olarak yapamam. O cesareti gösteremem. Ben Orhan Fevzi Gümrüklçüoğlu'na ve İbrahim Sağıroğlu'na destek veriyorsam bunun için veriyorum" dedi.

Santa Platformu sözcüsü Kemal Özdemir, bölgenin daha hızlı büyüyebilmesi için turizme ve eğitime yatırımın yapılması gerektiğini ifade ederken, Santa için yapacakları çalışmalara destek talebinde bulundu.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız da "Biz Avrasya Üniversitesi olarak destek vermeye hazırız, bize ne düşerse yapacağız. Bu alanda uzman size faydası olabilecek bir yardımcı doçentimizi bu konuda görevlendireceğiz. Sizin platformunuza dahil edeceğiz. O da öğrencilerden oluşturacağı bir grup ile size çalışmalarınızda destek olacaktır" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trabzonspor Yıldız Genç Avrasya Yomra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title