Haberler

    Avrasya Tüneli'nin İsmi Ne Olacak? Bakanlık Anket Düzenledi

    Güncelleme:

    Avrasya Tüneli olarak bilinen projenin ismi için Ulaştırma Bakanlığı'nın açtığı anket büyük ilgi görüyor. Sosyal medyada çeşitli isimler için ayrı ayrı kampanyalar yürütülüyor.

    Avrasya Tüneli'nin isminin ne olacağı vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Kamuoyunda Avrasya Tüneli olarak bilinen projenin ismi için Ulaştırma Bakanlığı'nın açtığı anket büyük ilgi görüyor. Sosyal medyada tünelin isminin Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamid Han ve ve Alparslan Türkeş olması için ayrı ayrı kampanyalar yürütülüyor.

    İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan 'Tüp Geçiş Projesi' 20 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. 'Avrasya Tüneli' olarak bilinen projeye verilecek isim için Ulaştırma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde anket başlatıldı.

    Avrasya Tünelinin ismi ne olacak İşte Avrasya Tüneli isim anketi;

    1 Aralık'ta başlayan ve 10 Aralık'a kadar sürecek olan ankette isim seçenekleri bulunmuyor. Ankete katılanlar istedikleri ismi kutucuğa yazıp 'Gönder' butonuna tıklıyor. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri anket hakkında şu bilgiyi verdi: "1 Aralık'ta başlayan anket, 10 Aralık'ta 23.59 itibariyle son bulacak. En çok önerilen isim 20 Aralık'ta tünelin açılış töreninde kamuoyuna açıklanacak. O güne kadar hangi isimlerin önerildiği, kaç ismin yarıştığı gibi bilgiler kamuoyuyla paylaşılmayacak. İsteyen istediği ismi önerebilir."


    ATATÜRK, ABDÜLHAMİD HAN VE TÜRKEŞ

    Ekşisözlük, Facebook ve Twitter üzerinden örgütlenen sosyal medya kullanıcıları, Avrasya Tüneli'nin ismi için kampanyalar başlattı. Çok sayıda kullanıcı tünele 'Mustafa Kemal Atatürk' adının verilmesini istiyor. Bazı kullanıcılar da tünelin adının Boğaz'a ilk tüp geçiş projesini çizdiren Osmanlı padişahı Abdülhamid Han olması gerektiğini savunuyor. Bir grup kullanıcı da "milli projeye milliyetçi isim" sloganıyla Avrasya Tüneli'ne 'Alparslan Türkeş' adının verilmesi için kampanya başlattı.

    100 BİN ARACIN KULLANMASI BEKLENİYOR

    Yap-işlet-devret modeliyle İstanbul Boğazı'nın altına yapılan Avrasya Tüneli 14.6 kilometre uzunluğunda. Göztepe ile Kazlıçeşme arasında İstanbul Boğazı'nın 106 metre altında yapılan Avrasya Tüneli'nden günde 100 bin aracın geçeceği öngörülüyor.

    Avrasya Tüneli'nde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uygulanan Serbest Geçiş Sistemi yerine hali hazırda Boğaz Köprüsü'nde uygulanan şeritler arası ada barındıran gişe yapıları yapılacak.

    OTOMOBİLLER İÇİN 4 DOLAR + KDV

    Ücret toplama sadece otomatik sistemler üzerinden yapılacak ve trafik sıkışıklığına yol açabilecek nakit toplama olmayacak. Buna karşın OGS ve HGS kullanıcıları için farklı şeritler olmayacak, tüm şeritlerden geçiş için kullanılacak. Ücret otomobiller için 4 dolar artı KDV, minibüsler için 6 dolar artı KDV olacak.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Mustafa Kemal Atatürk Ulaştırma Bakanlığı İstanbul Avrasya Emlak Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title