Haberler

Avon'un Çevreci Çalışmaları Ödüllendiriliyor

Güncelleme:

Türkiye'nin bir numaralı kozmetik markası AVON*, toplumsal katkı çalışmalarıyla ödül almaya devam ediyor.

AVON Türkiye Gebze Tesisi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği girişimiyle başlatılan Çevreci Tesis Ödülü'ne layık görüldü. Tüm dünyada çevrenin korunmasına yönelik faaliyetler sürdüren AVON'un Gebze Tesisi, çevrenin korunması ve geliştirilmesine yönelik tedbirleriyle ödülün sahibi oldu.

Dünya kozmetik pazarına yön verirken sosyal vatandaşlık bilinciyle de toplumsal katkı projelerini sürdüren AVON, çevreci yaklaşımıyla tüm dünyada fark yaratıyor. AVON'un global değerleriyle paralel hareket eden AVON Türkiye, sürdürülebilir çevre politikasıyla faaliyetlerine devam ediyor. Bu bağlamda AVON Türkiye Gebze Tesisi de, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği girişimiyle başlatılan Çevreci Tesis Ödülü'nün sahibi oldu.

AVON Türkiye Gebze Tesisi; Çevresel Etki Değerlendirme Raporu, Atık Su Deşarj İzni, İşletme Belgesi, İmar Planı, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı, Yapı Kullanma İzni gibi gerekli belgelerinin yanı sıra çevre konusundaki hassasiyeti sebebiyle ödülü almaya hak kazandı. AVON Gebze Tesisi'nin herhangi bir hava kirletici emisyonu ve gürültü kaynağı bulunmuyor. Tesiste çevrenin korunması ve geliştirilmesine yönelik tedbirler alınıyor, atıkları minimuma indirmek için çalışmalar yapılıyor.

AVON'un dünyadaki tüm işletmelerinde çevre düzenlemelerine uyulmasını sağlamaya, atıkları azaltmaya, geri dönüşüme, enerji ve su tasarrufuna odaklandığını belirten AVON Türkiye Genel Müdürü Orlando Andrei, "AVON için sürdürülebilirlik çok önemli bir kavram. Bu sebeple çevrenin korunması konusuna büyük hassasiyet gösteriyor. Sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde enerji tüketimini % 20 oranında, su kullanımını % 27, sera gazı emisyonunu % 17,6 oranında azalttı. Atık yönetimini düşüren AVON, halen % 79,6 oranında geri dönüşümlü malzeme kullanıyor. Ayrıca tüm dünyada bir dakikada 36 futbol sahası büyüklüğünde ormanın yok olduğu gerçeğinden hareket ederek birkaç yıl önce Yeşil Yarınlara Merhaba Projesi'ni başlattı. Proje sayesinde Güney Amerika'daki Atlantik Yağmur Ormanları için 2 milyon dolardan fazla fon elde etti. Projenin başarısının ardından rotasını dünyanın en fazla tehlike altındaki ekosistemlerinden Endozenya'daki Borneo ve Sumatra Ormanları'na çevirdi ve bu ormanlar için de fon toplamaya başladı. AVON Türkiye olarak biz de bu projeyi desteklemek amacıyla projeye özel ürünlerin satışını gerçekleştirip fon sağlıyoruz" diyerek AVON'un küresel çevre yaklaşımını özetledi.

AVON'un global çevreci değerlerine paralel bir ödül almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Andrei, "AVON Türkiye olarak, tüm dünyadaki sürdürülebilir çevresel uygulamalara yürekten bağlıyız ve buna uygun bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Örneğin, kağıt tüketimini düşürmek için siparişlerimizin büyük bir çoğunluğunu internet aracılığı ile alıyoruz. Gebze'deki tesisimizde de çevrenin korunması ve geliştirilmesine yönelik tedbirlerin alınmasına maksimum özen gösteriyoruz. AVON'un tüm dünyada yeşil binalarda çalışma hedefi doğrultusunda biz de genel merkezimizi yakında yeşil binaya taşıyacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Gebze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title