Haberler

AVON'dan Meme Kanseri ile Mücadele Projesine Yeni Bir Soluk

Güncelleme:

"AVON Meme Kanseri ile Mücadele" projesine, 2014 yılında Türkiye'nin yedi kentinde ücretsiz bilgilendirme seminerleri ve meme kanseri taramalarıyla hız kazandırıyor.

"Meme Kanseri ile Mücadele" projesini 1996 yılından bu yana kesintisiz olarak devam ettiren AVON, 2014 yılında proje içeriğini daha da geliştirerek bu önemli hastalıkla mücadelesini sürdürüyor. AVON; Türkiye'nin sağlık alanında en kapsamlı ve uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi olan Meme Kanseri ile Mücadele Çalışmaları projesi kapsamında bu yıl, Türkiye'nin en yaygın sağlık kuruluşlarından olan Medical Park Hastaneler Grubu ile anlamlı bir işbirliğine imza atıyor. Proje kapsamında Medical Park hastanelerinin bulunduğu kentlerde bilgilendirme seminerleri ve başvuran kadınlara ücretsiz mamografi ve meme ultrasonografi (USG) taraması imkanı sunulacak. İşbirliğinin ilk yılında proje kapsamında Gaziantep, Samsun, Antalya, Tarsus, Elazığ, Bursa ve İzmir'de seminerler ve sonrasında kadınlara yönelik meme kanseri taramaları gerçekleştirilecek. Böylece özellikle Türkiye'nin farklı kentlerinde yaygınlığı bulunan bir sağlık kurumunun katkılarıyla kadınlara özel hastane koşullarında ücretsiz tarama olanağı da sunulmuş olacak.

Bu yeni işbirliğinin Meme Kanseri ile Mücadele Projesi açısından önemli bir adım olduğunun altını çizen AVON Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Hande Orhan şunları söyledi: "Avon olarak Meme Kanseri ile Mücadele projesi dahilinde bugüne kadar birçok önemli proje gerçekleştirdik. Şimdiye kadar dünyada 825 milyon $, Türkiye'de ise 2,2 milyon TL üzerinde fon toplandık. 10 binin üzerinde kadına ücretsiz mamografi taraması yaptırdık, sekiz hastaneye mamografi cihazı bağışladık, Avon Sağlığa Yolculuk Tırı ile 32 il ziyaret ettik ve 10 binin üzerinde kadına ulaştık. Bunların dışında yine erken teşhise erişimi kolaylaştırmaya, bilinçlendirmeye ve fon toplanmaya yönelik birçok etkinlik gerçekleştirdik. Bu sene özellikle geçtiğimiz senelerde ulaşamadığımız illerde, özel hastanede tetkik fırsatı bulamayan kadınlarımıza destek olmak için yola çıktık. Medical Park Hastaneler Grubu ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu çalışmanın ilk yılında, Gaziantep, Samsun, Antalya, Tarsus, Elazığ, Bursa ve İzmir illerinde yaşayan kadınlarımıza kendi illerindeki hastanelerde ücretsiz kontrol imkanı sunulacak. Ayrıca bilgilendirme seminerlerimizde, meme kanseri ile savaşımızda erken teşhisin hayat kurtardığı anlatılacak. Hastalık ile mücadele yollarını ve erken teşhisin önemini ne kadar geniş kitlelere anlatabilirsek, hastalıkla mücadelede o kadar çok yol kat edebileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle bu illerde yaşayan tüm kadınlarımızı, illerindeki seminer tarihlerini takip ederek bu kampanyamızdan faydalanmaya davet ediyoruz."

Senenin ikinci yarısında projeye dijital bir soluk getirmeye hazırlandıklarının da altını çizen Orhan, kadınları kadınlara destek olmak için dijital platformda da mobilize edeceklerini belirtti.

Yapılan araştırmalar Türkiye'de her sekiz kadından birinin hayatı boyunca en az bir kez meme kanserine yakalandığını, her yıl yaklaşık 30 bin kadına meme kanseri teşhisi konduğunu gösteriyor. Kadınlar arasında en sık görülen kanser türü olması nedeniyle kadınların yaşamını en ciddi biçimde tehdit eden meme kanseri sadece dünyada değil Türkiye'de de hızla artıyor. Tüm bu olumsuz tabloya karşın meme kanseri erken teşhis ile %95 oranında tedavi edilebilir bir hastalık. İşte bu nedenle meme kanseri konusunda yapılan bilinçlendirme çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri, meme kanseri ile mücadelede büyük önem taşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Medical Park Gaziantep Türkiye Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title