Haberler

Avni Erdemir: "Milletvekilliği Bir Meslek Değildir"

AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, “Milletvekilliği bir meslek değil görevdir.

AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, "Milletvekilliği bir meslek değil görevdir. Bir bayrak yarışıdır. Bu görevi 8 yıl şeref ve onurla yapmaya çalıştım" dedi.

Beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Akçay ile Amasya'daki gazetecilerle bir restoranda buluşup helallik isteyen Avni Erdemir, "Milletvekilliğimin bitmesiyle Amasya defteri kapanmayacak. Klasik tabirle hep bir ayağım burada olacak demiyorum. Sizlerle birlikte bu güzel şehirde birlikte yaşamaya, dostlarla birlikte sabah güzel Amasya'mızın dağlarında yine spor yapmaya, birlikte bu sokaklarda dolaşmaya devam edeceğiz. Bilir ve inanırız ki rabbim hakkımızda neyi murat etmişse o olur ve hayırlı olan da odur. Milletvekilliği bir meslek değil görevdir; bir bayrak yarışıdır. Bu görevi 8 yıl şeref ve onurla yapmaya çalıştım. 7 Haziran seçimlerinde bayrağı devralacak olan kardeşlerime gönülden başarılar diliyorum. 8 yıllık milletvekilliğim süresince birlikte çalışmaktan onur duyduğum, birlikte koşuşturduğum AK Parti gençlik kollarından kadın kollarına, il ve ilçe ana kademe yöneticilerine, köy ve mahalle temsilcilerine ve oy versin vermesin tüm hemşehrilerime destek ve duaları için teşekkür ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum. Allah hepimizin gönlüne göre versin. Allah yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.

Temmuz 2007 ve Haziran 2011 milletvekili seçimlerinde Kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve parti genel merkezinin takdiri, Amasyalıların destek ve dualarıyla iki kez üst üste milletvekili seçilerek doğup büyüdüğü topraklara hizmet etme şerefine kavuştuğunu vurgulayan Erdemir, Amasyalılara seslenerek, "Sizlerden aldığım vekaleti 8 yılın sonunda sizlere teslim ediyorum. Bu süre içinde size layık olabilmek, emanetinizi korumak için büyük özen gösterdim. Gücümün yettiği kadar kapımı, gönlümü, telefonumu size hep açık tutmaya çalıştım. Amasya'mızın her köşesine hizmet götürebilmek için didindim. Bütün bunları yaparken gösteriş ve reklam peşinde koşmadım. Halkın içinde halkla beraber sade bir hayatı tercih ettim. Amasya'mızın her köşesine ulaştırmaya çalıştığımız hizmetleri duyurma gereği bile duymadım. Biliyorum ki bu millet ariftir, gönülden gönüle yol gider, yapılanları görür ve takdir eder. Sevgili hemşehrilerim, Amasya benim için bir sevdadır. Amasya, hayatımın en güzel günlerini geçirdiğim, güzel hatıralar ve güzel dostluklar kurduğum vazgeçemeyeceğim bir şehirdir. Amasya İmam Hatip Lisesi'nde 6 yıl devlet parasız yatılı okudum. Üniversite eğitimimi müteakiben değişik yerlerde çalıştıktan sonra Amasya Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştım. Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptım. Amasya merkezde 6 ayrı mahallede 8 ayrı evde oturdum. Siyasete girerken hemşehrilerime, siyaset benim oturmamı, kalkmamı, yürüyüşümü, insanlara davranışımı değiştirecekse, siyaset helalime haram karışmasına sebep olacaksa milletvekilliğini Allah nasip etmesin, demiştim. 2007'de seçime girerken üniversitede öğretim üyeliği, milli eğitim müdürlüğü yapmış bir kardeşiniz olarak bir evim, bir arabam vardı. O zaman hemşehrilerime milletvekilliğini bıraktığım gün yine bir evim, bir arabam olursa yeter, diye söz vermiştim. Şükürler olsun ki milletvekilliğinin sonuna geldiğim bugün, bir arabam var. Ankara'da ve Amasya'da kiradayım. Dört çocuğum var, hiç birini özel okulda okutmadım. 8 yıllık milletvekilliğim süresince, iki milletvekilliği, iki yerel seçim, iki referandum ve bir cumhurbaşkanlığı seçimi için Taşova'nın Göynücek'in, Hamamözü'nün, Amasya'mızın gitmediğim köyü kalmadı. Milletvekilliğim süresince Amasya'ya gelmeyi siz değerli hemşehrilerimin arasında olmayı en güzel tatil saydım. Her yıl iki ay yaz tatilinde çoluğum çocuğumla Amasya sokaklarında sizlerin arasında olmayı en büyük bahtiyarlık kabul ettim. Oy versin vermesin tüm hemşehrilerime layık olabilmek, onların başını eğdirmemek için büyük özen gösterdim. Hemşehrilerime layık olabilmeyi, gönüllerinde yer edinebilmeyi en büyük servet kabul ettim. Umarım onlara layık olabilmişimdir, umarım geride hoş sada bırakabilmişimdir" şeklinde konuştu.

Milletvekilliği süresince Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon üyeliği ve son dört yıl Komisyon Başkan Vekilliği yaptığına değinen Milletvekili Erdemir, "Amasya'yı ve partimi TBMM'de ve Komisyonda en güzel şekilde temsil ettim. Bana ulaşan herkesin derdine ortak olmaya çalıştım. Elbette bunların hepsine çözüm üretemedim. Yapabildiklerim oldu, yapamadıklarım oldu. Sonuçta Amasya'mızın her köşesine güzel hizmetler götürebilmek nasip oldu. Unutmayalım ki yapılan her işin, her yatırımın arkasında büyük emek vardır. Mücadele etmez, yatırımı ilinize getirmek için koşuşturmazsanız kimse size yatırımı altın tepside sunmaz" ifadelerini kullandı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milli Eğitim Müdürlüğü Hakan Akçay Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title