Haberler

Avni Aker'e Veda, Akyazı'ya Merhaba

Spor Toto Süper Lig'in 14'üncü haftasında oynanacak Adanaspor maçıyla yeni stadı Akyazı'ya geçiş yapmaya hazırlanan Trabzonspor, 1951 yılında açılışı gerçekleştirilen ve 65 yıldır maçlarını oynadığı Avni Aker Stadı'na veda ediyor.

Spor Toto Süper Lig'in 14'üncü haftasında oynanacak Adana spor maçıyla yeni stadı Akyazı'ya geçiş yapmaya hazırlanan Trabzon spor, 1951 yılında açılışı gerçekleştirilen ve 65 yıldır maçlarını oynadığı Avni Aker Stadı'na veda ediyor.

İLKLERİ BARINDIRIYOR

Şampiyonluklar yaşadığı Avni Aker Stadı'na veda edecek olan bordo mavililer, 9 Aralık 2016 tarihinde oynanacak Adana spor maçıyla birlikte Akyazı Stadı'na geçiş yapmayı planlıyor. Yapımında son aşamaya gelinen Akyazı Stadı, Türkiye'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ilk spor tesisi olma özelliğinin yanısıra birçok özelliğiyle de ilkleri barındırıyor. Toplam 41 bin 461 koltuk kapasitesine sahip olacak Akyazı Stadı'nda; 2 bin 954 VIP, 196 protokol, 282 basın ve 80 engelli koltuğu bulunuyor. Akyazı Stadı'ndaki 80 metrekare boyutunda 7.5 megapiksellik skorboard ile on megapiksellik saha reklam panoları, köşelerinin oval olarak dönmesi özelliği ile de Türkiye'de ilk olacak. UEFA kriterlerine göre aydınlatma 2 bin luks olması gerekirken, Akyazı Stadı'nın aydınlatması ise 3 bin luks seviyesinde olacak.

AKILLI ÇATIYA SAHİP

Stadın çatısında yaklaşık 6 bin 500 ton çelik kullanıldı. Stadyumun çatısında, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip akıllı çatı olarak bilinen, 'Smart Roof' sistemi bulunuyor. Bu özellik dünyada beşinci, Türkiye'de ise ilk olacak. Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün alanına sahip stadyumun çatısı, 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip olacak. Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleyebilecek.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Akyazı Kompleksi'nde yan tesisler büyük oranda tamamlanırken, stadın içerisinde ise son çalışmalar gerçekleştiriliyor. Tribün bölümünün önemli kısmının tamamlandığı Akyazı'da, hibrit çim uygulamasında da sona yaklaşıldı. Saha zemininde bir yandan hibrit işlenirken, diğer yandan da tamamlanan bölümlerde son rötuşlar yapılıyor.

YÖNETİM İNCELEMEYE BAŞLADI

Bu arada Trabzonspor yönetimi, Akyazı Stadı'nı devralmadan önce eksikleri gözlemlemek amacıyla bir ekip görevlendirdi. 18 Aralık 2016'da yapılması planlanan resmi açılış öncesi stadı devralacak olan bordo mavililer, varsa stattaki eksikleri tespit edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Avni Aker Stadı'ndan görüntüler

-Akyazı Stadı'ndan görüntüler

-Detaylar - Veda

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avni Aker Stadı Trabzonspor Akyazı Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title