Haberler

AVM'lere Vergi Daireleri Geliyor

Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek büyük AVM'lere vergi daireleri şubesi açılacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin hizmet odaklı bir anlayışla şubelere dönüşeceğini belirterek, bankacılık modelini esas alan çalışmaların başladığını bildirdi. Bir ilde onlarca vergi dairesinin tek çatı altında toplanacağını ve bu dairelerde yapılan rutin bir çok işlemin şubeler aracılığıyla gerçekleştirileceğini açıklayan Şimşek bu sistemin devrim niteliği taşıdığını, pilot uygulamanın da 2015 yılı içerisinde Eskişehir'de başlayacağını ifade etti. Şimşek, vergi dairelerinin bankacılık modelini esas alan tek tip şubelere dönüşeceğini açıkladı. Şubelerin bankalardaki gibi birbirinin aynı olacağını, bankolardan renklere ve yapılacak işlemlere kadar hepsinin bir düzende olacağını aktardı.

AVM'LERİN İÇİNE VERGİ DAİRESİ

Bakanan Şimşek, nerede ihtiyaç varsa, şubelerin oralara açılacağını, büyük bir alışveriş merkezinde de olabileceğini kaydetti. Pilot uygulamanın 2015 yılı içerisinde Eskişehir'de başlayacağını belirten Şimşek, yeni model ile vatandaşların, vergi ödemek, borçlarını sorgulamak, beyanname vermek ve 'borcu yoktur' yazısı gibi işlemlerini söz konusu şubelerde sıra beklemeden yapacağını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet Şimşek Eskişehir Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

dönerciMobil-ANDROID:

bunlar biz küçük esnafı mahfetiler

12
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title