Haberler

Avm'lere Kalp Masajı Cihazı Koyacağız"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, toplu yaşam alanlarında yaşanabilecek kalp rahatsızlıkları için kalp masaj cihazı uygulamasını hayata geçireceklerini söyleyerek, "AVM'lere kalp masaj cihazı koyacağız" dedi.

Erzurum Valiliğinde gerçekleşen ambulans dağıtım törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik katıldı.

Törende konuşan Başkan Mehmet Sekmen, Sağlık Bakanlığının önemli çalışmalara imza attığını belirterek, "Hamdolsun geldiğimiz bu günlerde sağlık bakanlığımız süratle bir telefonla beş dakika içerisinde en acil hastamıza ambulansla müdahale ediyor. Ne bir kuruş para ne de bir bedel istiyor. Öbür taraftan hamile kadınlarımız kardan, kapalı yollardan hastanelere ulaşamadığından dolayı çocuğunu kaybediyor ya da kendi hayatını kaybediyordu. Ama artık Sağlık Bakanlığımızın hava ambulansları ilgili hastalarımızı alıyor ne normal doğumlar yapılabiliyor" diye konuştu.

Erzurum'un bölgenin sağlık üssü olduğunu vurgulayan Vali Seyfettin Azizoğlu ise, "Bu ambulanslarımızın kazasız belasız hizmet vermesini temenni ediyorum. Erzurum'un artık sadece kendi bölgesinin değil bu bölgeye yakın komşu ülkelerin de sağlık üssü olma konusunda hızla adımlar atılmaktadır. Bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen başta sayın bakanımız olmak üzere herkese teşekkürler sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"112 sistemini kuvvetlendireceğiz"

112 sisteminin geliştirilmesi için yenilikler yapacaklarını söyleyen Bakan Akdağ, "Sağlıkta dönüşüm programıyla kurmuş olduğumuz 112 sistemi dünyanın en gelişmiş en mükemmel hizmeti vermektedir. Sağlık ailesinin mensupları bu meseledeki en büyük takdire layık kişiler. 112 sistemini kuvvetlendiren adımlar atıyoruz. Üç yeni helikopter sokacağız sisteme ama bu helikopterler gece görüşüyle birlikte vinç taşıyan helikopterler olacak. Şu anda elimizde ambulans hizmeti veren üç uçağımız var bunun sayısını beşe çıkarıyoruz. Ambulanslarımızda kullanılmak üzere otomatik canlandırma cihazları alacağız. Konunun uzmanı olmayanlar bilmez ama bazen yol boyunca canlandırma işlemi yani kalp masajı onunla birlikte suni solunum gerekir. Bunları otomatik olarak yapabilecek cihazlar edineceğiz" dedi.

Toplu yaşam alanlarında yaşanabilecek kalp rahatsızlıkları için kalp masaj cihazı uygulamasını hayata geçireceklerini kaydeden Akdağ, "Daha önceden de bahsettiğimiz önemli bir uygulama vardı AVM ve bunun gibi toplum yerlerde kalpte krize bağlı bir arıza olduğu zaman otomatik olarak kısa bir eğitim almış olan kişinin kullanabileceği araçlar. Bunlara biz eksternal defibrilatör diyoruz. Bunları bu AVM'lere önümüzdeki günlerde koyacağız" şeklinde konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETE SERT ÇIKTI

Sağlık çalışanlarının zaman zaman yaşadığı sözlü ve fiziki saldırılara sert tepki gösteren Bakan Akdağ, "Sağlık çalışanına uzatılan eli ya da söylenen kötü bir sözü ben kendi şahsıma uzatılan el kendi şahsıma uzatılan kötü söz olarak kabul ediyorum. Bu konuda çok hassasız. Vatandaşımızın başımızın üstüne yeri var ama sağlık üyesinin bir ailesini sözle ya da fiziksel olarak şiddetle davranana da hiçbir müsamahamız yok. Bu konuda da hukuku sonuna kadar işletmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hizmete alınan ambulansların anahtarları Bakan Akdağ ve diğer protokol üyeleri tarafından görevlilere teslim edildi.

(Doğa Alca/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Sekmen Mehmet Aslan Erzurum Akdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title