Haberler

AVM Ciro Endeksi Ağustosta Yüzde 0,6 Azaldı

Güncelleme:

AVM Ciro Endeksi Ağustosta, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,6 azalarak 162 puana geriledi.

AVM Ciro Endeksi ağustosta, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,6 azalarak 162 puana geriledi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin ağustos ayı sonuçları açıklandı.

Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre, AVM Ciro Endeksi ağustos 2014'te bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 0,6 geriledi. Böylece endeks 162 puan olarak gerçekleşti.

AVM'lerdeki kiralanabilir alan başına düşen cirolar ağustosta bir önceki yılın aynı ayına göre 1 puan azalarak, verimlilik metrekare başına 619 lira oldu. Verimlilik, İstanbul'da 678 lira, Anadolu'da ise 580 lira olarak gerçekleşti.

Ziyaretçi sayısı endeksi yüzde 2,9 azaldı

Endekste bu yılın ağustos ayında en büyük artış yiyecek ve hipermarket kategorilerinde gerçekleşti. Ağustosta genel kategorisi, AVM'lerdeki diğer alanlar, ayakkabı-çanta ve teknoloji market/elektrikli eşya kategorilerinde düşüş kaydetti, giyim kategorisinde değişim gözlenmedi.

Aynı dönemde yiyecek cirolarında yüzde 10 artış, hipermarket cirolarında yüzde 8 artış, genel ve AVM'lerdeki diğer alanlar cirolarında yüzde 1 azalma, ayakkabı-çanta cirolarında yüzde 3 azalma, teknoloji market/elektrikli eşyalar cirolarında yüzde 9 azalma meydana gelirken, giyim cirolarında değişim olmadı.

Ağustos 2014'te AVM'lerdeki ziyaretçi sayısı endeksi bir önceki dönemin aynı ayına göre yüzde 2,9 oranında azaldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AYD Başkanı Hulusi Belgü, geçen yıl Ramazan Bayramı'nın ağustos ayına rastladığını anımsatan Belgü, şunları kaydetti:

"Bu durum yaz tatili dönemi olmasına rağmen endeksin bir önceki yıla göre yüksek oranda artmasını sağlamıştı. Bu yılı 2013 yılının aynı dönemiyle karşılaştırdığımızda ise tatil döneminin ve genel iç ve dış gelişmelerin etkisiyle endekste küçük oranlı da olsa azalma yaşandığını gözlemliyoruz. Kategoriler bazında endeksi incelediğimizde de zorunlu olarak tanımlayabileceğimiz yiyecek ve hipermarket kategorileri dışında diğer kategorilerde değişim olmadığını veya düşüşler yaşandığını kaydetmeliyiz. Bu durum tüketicilerin ağustos ayında zorunlu ihtiyaçları dışında harcamalarında kısıtlamaya gitmeyi tercih ettiğini gösteriyor." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title