Haberler

Avea Woops, "Riot Games ve Lol"Un Türkiye Resmi Ortağı Oldu

Online bilgisayar oyunu League of Legends'ın (LOL) 2013 sezonu mevsim finalleri ve Türkiye Şampiyonası'na sponsor olan Avea, bu yıl iş birliğini genişleterek yeni gençlik markası Woops ile "Riot Games ve LOL" Türkiye resmi ortağı olduğunu açıkladı.

Online bilgisayar oyunu League of Legends'ın (LOL) 2013 sezonu mevsim finalleri ve Türkiye Şampiyonası'na sponsor olan Avea, bu yıl iş birliğini genişleterek yeni gençlik markası Woops ile "Riot Games ve LOL" Türkiye resmi ortağı olduğunu açıkladı.

Avea Pazarlama İletişimi Direktörü Gelincik Onan ev sahipliğinde, Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Hasan Çolakoğlu'nun katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, geleneksel sporlara desteğini sürdüren Avea'nın, gençlik markası Woops ile, eSporun (elektronik spor ) gelişimi için dünyanın en fazla oynanan online bilgisayar oyunu LOL'un Türkiye resmi ortağı olduğu duyuruldu.

Toplantıda iş birliğine ilişkin detaylar paylaşan Onan, "Marka iş birlikleri konusunda benzer değerlere sahip olduğumuz ve kendi alanlarında en başarılı olan markaları tercih ediyoruz" dedi.

Woops'un, hedef kitlesi ve sahiplendiği değerler itibariyle LOL ile pek çok ortak noktada buluştuğuna değinen Onan, LOL'un Türkiye resmi ortağı olarak Riot Games'le yürütülen iş birliğine ilişkin şunları söyledi:

"Avea iyimser, heyecanlı, meydan okuyan, takım oyununa ve mücadeleye inanan bir marka. Özellikle son yıllarda pek çok alanda elde ettiği büyüme oranları ile sektörün en dinamik ve hızlı oyuncusu... Avea olarak kurulduğumuz günden bu yana, Türkiye'de daha başarılı bir toplum tabanı oluşması için sporu desteklemek amacıyla özellikle futbol ve basketbolda pek çok vizyoner projeyi hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Her yıl mevcut iş ortaklıklarımızın kapsamını genişletirken yeni nesil iş birlikleri ile bu alanda değer yaratıyor ve bunu önceliğimiz olarak görüyoruz. Bunun için de marka iş birlikleri konusunda aynı projede yer alacağımız iş ortaklarımızı seçerken, değerler düzleminde aynı dili konuştuğumuz ve kendi alanlarında en başarılı olan markaları tercih ediyoruz. Futbolda FC Barcelona, basketbolda NBA iş birliğimiz de bunun en güzel örneklerinden. eSpor alanında, dünyanın en fazla oynanan PC oyunu LOL ile iş birliğimiz ise bu alandaki çalışmalarımızın en yenisi."

Onan, Türkiye'de gençliğin ihtiyaçlarını en iyi karşılayan markaların başında gelme iddiasıyla 2013 sonunda pazara sundukları Woops'un hedef kitlesi ve sahiplendiği değerler itibariyle League of Legends ile pek çok ortak noktada buluştuğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Etkileşimi yüksek, takım olmayı gerektiren, mücadele keyfini yaşatan LOL, Woops özelinde bizler için çok daha önemli bir hale geliyor. Woops markası samimi tavrı, eğlenceli fırsat ve faydaları ile gençlerin karşısına çıkıyor. Onların her tür ihtiyaç ve beklentilerine yanıt veren mübalağasız teklif ve kampanyalarımızla ki her hafta yeni bir teklif ve kampanya ile çıkarken, bu tür etkinliklerle de Woops'un gençler ile bağını daha da güçlendiriyoruz. Dolayısıyla,LOL'un Türkiye resmi ortağı olarak Riot Games'le yürüttüğümüz iş birliğine, Woops'la devam etmekten ayrı ve yeni bir heyecan duyuyoruz."

Dünya genelinde neredeyse Türkiye nüfusu kadar eSpor izleyicisi olduğunu, Türkiye'de de ilginin gün geçtikçe arttığını vurgulayan Onan, Super Data araştırmasına göre, dünyada eSporları izleyenlerin sayısının 70 milyonu aşmış durumda olduğunu anlattı.

Onan, dünya genelinde her gün 27 milyon kişi tarafından oynanan LOL'un ise Twitch tarafından yapılan bir araştırmaya göre, her ay 45 milyon kişi tarafından izlendiğine işaret ederek, "Farklı milletlerden oluşan 27 milyon kişi her gün ortak bir platformda buluşuyor ve 2015 yılına kadar 42 milyon yeni oyuncunun katılacağı öngörülüyor. Dünyadaki gelişmelere paralel, yoğun genç nüfusuyla ülkemiz de dijital oyunlar için cazip ve sıcak bir pazar. 22,8 milyon kişinin, yani her 3 kişiden birinin bilgisayar oyunlarına zaman harcadığı Türkiye, bu oyunlara ayrılan zaman bakımından Polonya ve Rusya'nın ardından dünya üçüncülüğünü elinde bulunduruyor. Türkiye'deki oyuncular toplam vakitlerinin yüzde 70'ini bilgisayar ekranı karşısında geçiriyor" diye konuştu.

-"Amaçlarımızdan biri Türkiye'de elektronik sporlarla uğraşanların da resmi sporcu sayılması"

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Hasan Çolakoğlu ise LOL'un dünyada yaklaşık 30 milyon kişi tarafından oynandığı bilgisini vererek, "Neredeyse İstanbul nüfusunun iki katı büyüklüğüne denk geliyor. Riot Games Türkiye ofisi olarak 2014 yılında da, eSporu ana akım haline getirmek, farklı alanlara ilgi duyan insanları bu spor dalına çekebilmek gibi hedeflerimiz var. Bu noktada önemli iş birliklerimiz oluyor. Türkiye'de en büyük destekçimiz ise Avea Woops. Bu sene de Şampiyonluk Ligi'mizin Türkiye Resmi Ortağı ve ana sponsoru" dedi.

Avea'nın sektördeki gücü ve kalitesinin, amaçlarına ulaşırken en büyük destekçileri olacağını dile getiren Çolakoğlu, şunları kaydetti:

"eSpor'a yaptıkları katkıdan dolayı, Avea Woops ailesine teşekkür ediyoruz ve tüm eSpor severleri finallerimize bekliyoruz. Riot Games olarak amaçlarımızdan biri, Türkiye'deki elektronik sporlarla uğraşanların da resmi sporcu sayılması. Oyuncuların uluslararası yarışmalara giderken sporcu vizeleri alabilmeleri ve ödül kazandıkları zaman Türkiye'de bu unvanlardan yararlanabilmeleri. Bugün herhangi bir tekvando, boks nasıl değerlendiriliyorsa, eSpor oyuncularının da amatör sporcu gibi kabul edilmelerini istiyoruz. Bu anlamda hızlı bir şekilde gelişme kaydediyoruz."

Toplantıda paylaşılan bilgiye göre, Türkiye'nin en büyük elektronik spor organizasyonu "League of Legends 2014 Sezonu Türkiye Büyük Finali", Woops ana sponsorluğunda 12 Temmuz'da Ülker Sport Arena'da gerçekleştirilecek ve organizasyon Türkiye'de lisanslı sporcuların da katılacağı en büyük eSpor organizasyonu olacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Çolakoğlu İstanbul Türkiye Avea Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title