Haberler

Avea ve MIT'nin Akıl ve Eli İstanbul'da Buluştu

Güncelleme:

GSM'de yeniliğin adı Avea ile Massachusetts Institute of Technology (MIT), Boston- İstanbul arasında Nisan ayında kurdukları teknoloji köprüsünden, çift yönlü bilgi ve deneyim akışı başladı. Yapılan işbirliğini daha da pekiştirmek için İstanbul'a gelen MIT Media Lab Direktörü Dr. Andrew Lippman ve MIT Mobile Experience Lab Direktörü Dr. Federico Casalegno ortak çalışmalar hakkında bilgi vererek Avea'nın kurumsal müşterileri ile de bir araya geldi

MIT işbirliğini kurumsal müşterilerine de açtıklarını söyleyen Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin : "Bu bizim için bir ilk adım niteliği taşıyacak. MIT'nin 1861'den günümüze uzanan köklü geçmişinde sloganı ve logosuna ilham veren düstur; 'Mens et Manus' yani Latince 'akıl ve el'dir. Tıpkı MIT kültüründe olduğu gibi biz de MIT işbirliğimizi kurumsal müşterilerimize bu ilk adımla açarken, "gelin aklımız sizin ortak aklınız olsun, Avea olarak işlerinize el verelim" diyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını dinleyerek Avea'nın Ar-Ge çalışmalarını onların hizmetine sunuyor, ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiriyoruz" dedi

Türkiye'nin ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezine sahip GSM operatörü Avea ve teknoloji ve mühendislik konularında dünyanın en iyi teknik üniversitesi Massachusetts Institute of Technology (MIT), geçtiğimiz Nisan ayında imzaladıkları "Ar-Ge kardeşliği"nin ilk sonuçlarını düzenlenen basın toplantısıyla paylaştı.

Yapılan işbirliğini daha da pekiştirmek için İstanbul'a gelen MIT Media Lab Direktörü Dr. Andrew Lippman ve MIT Mobile Experience Lab Direktörü Dr. Federico Casalegno basın toplantısının ardından AveaLabs İnovasyon Günleri kapsamında düzenlenen "Mobil Dünyada Yükselen Konseptler" konferansına konuşmacı olarak katılarak, katılımcılara mobil dünyadaki trendler ile MIT Media Lab'in yürüttüğü projeler hakkında da bilgi verdiler.

Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin'in ev sahipliğinde MIT direktörlerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, MIT-Avea ortak araştırması hakkındaki gelişmeler ve MIT'nin en büyük laboratuvarı Media Lab'in yanı sıra MIT Mobile Experience Lab'in üzerinde çalıştığı projeler hakkında bilgi verildi. Toplantıda ayrıca mobil teknolojilerdeki son dönem gelişmeler ile şirketlerin rekabette kendilerini farklılaştıracak mobil uygulama kullanım tercihleri ele alındı.

Kurulan köprü MIT'nin bilgi birikimi ve deneyimini Türkiye'ye taşıyacak

Toplantıda, Avea-MIT işbirliğiyle kurulan teknoloji köprüsü ile Türk insanına gelişime giden yolları açtıklarını belirten Şahin; "'Yaklaşık 3 ay önce Avea'nın sınırları aşan hedefleri için MIT'nin merkezi Boston'daydık. Amacımız, teknolojiyi koşturan, geliştiren filmlere konu olan buluşlara imza atan bilim, mühendislik ve ekonomi konularındaki başarılarıyla tanınan, dünyanın en iyi teknik üniversitesi ile uzun soluklu bir işbirliğine imza atmaktı. Amacımıza da ulaştık. Avea, MIT ile 'Ar-Ge kardeşliği' yaptı. Ve o gün, Avea ile Massachusetts Institute of Technology (MIT) arasında bir "teknoloji köprüsü" kurduk. Hedefimizi ise MIT'nin sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimi Türkiye'ye aktararak, yeni değerler yaratmak olarak belirledik. Bu işbirliğinin sadece bizim için değil Avea nezdinde, Türkiye için de farklı pencereler açmasını istediğimiz için, imza attık bitti, demedik. İşbirliğimiz ile Avea ve Türkiye için daha fazla ne değer yaratırız üzerine düşünmekten vazgeçmedik. 3 ay önce bu işbirliğine imza atarak kurduğumuz "Teknoloji Köprüsü'nden ilk önce biz geçerek çift yönlü olmasını isteğimiz trafiği açmıştık. Şimdi de MIT'nin değerli direktörleri İstanbul'a geldi. Böylesine değerli bilim insanlarını Avea olarak İstanbul'da ağırlamaktan ve sizlerle bir araya getirmekten dolayı mutluyuz. Bu, devamı için yolu açan bir başlangıç" dedi.

Mobile Experience Lab'te 10 proje üretildi, ilk proje yakında hayata geçiyor

Gerçekleştirilen işbirliği kapsamında alınan ilk sonuçlar da basın toplantısında paylaşıldı. Bu sonuçlara göre 3 ay gibi kısa bir süre içiresinde, MIT laboratuvarlarında Avea için toplam 10 proje üretildi. Bu projeler arasında müzik, sosyal paylaşım ve takvim&planlama gibi kategorilerde yer alan projelerin uygulaması üzerinde çalışılıyor. Avea-MIT işbirliği kapsamında geliştirilen projeler, müzik, sosyal paylaşım, takvim&planlama, kültür-sanat, eğlence kategorilerinin yanı sıra lokasyon bazlı uygulamalar adı altında "geleceğe teknoloji üretme" amacıyla oluşturuluyor. Tümü mobil uygulama olan projeler, tamamen günlük hayatı kolaylaştırmak amacıyla tasarlanıyor.

Aşı tuttu, Avea ateşi harlamak için MIT işbirliğini kurumsal müşterilerine de açıyor

MIT Mobile Experience Lab'deki "Design without Boundaries" araştırma dersine Eylül ayında 2. ders döneminde de sponsorluklarının devam edeceğini belirten Şahin şunları söyledi: "Avea olarak biz bu ateşe odun atmaya devam edeceğiz. Ve bu ateş de yolumuzu hiç olmadığı kadar aydınlatacak. Türkiye'nin en genç GSM şirketi olarak kedimizi hiçbir zaman 100 metre koşucusu olarak konumlandırmadık… Biz Avea'yı, her zaman bir 'Maraton' koşucusu olarak gördük. Tüm yatırımlarımızı ve işbirliklerimizi de bu doğrultuda geliştirdik… Avea olarak, MIT işbirliğimizi de bu mantıkla değerlendiriyor ve birlikte sürekli yeni projelere el vermek amacı ile hareket ediyoruz. Çünkü işbirliğimizle MIT'nin çalışma ilkelerini, araştırma modellerini ve geleceğe bakış açısını Avea nezdinde Türkiye'ye taşıyacak bir aşı rolünü üstlendik. Dünyanın Ar-Ge üssünden, Türkiye'nin Ar-Ge üssüne yapılan bu ziyaret bilişim sektörü için bu anlamda ayrı bir önem taşıyor. Evet, bizce bu aşı tuttu ve ilk meyvelerini de vermeye başladı… MIT ile 3 ay gibi kısa bir süre önce başlayan 'Ar-Ge kardeşliğimiz' kapsamında, MIT laboratuvarlarında Avea için, sadece ilk dönemi kapsayan sürede 10 proje üretildi."

Avea ve MIT'in Akıl ve Eli İstanbul'da buluştu

Boston–Ümraniye arasındaki geliş ve gidişlerin önümüzdeki dönemde daha da yoğunlaşacağını belirten Şahin, teknoloji köprüsündeki bu akışın hep olacağını ve hep çift yönlü akacağını söyledi ve ekledi: "Artık MIT işbirliğimizi, kurumsal müşterilerimize de açıyoruz. Bu bizim için bir ilk adım niteliği taşıyacak. MIT'nin 1861'den günümüze uzanan köklü geçmişinde sloganı ve logosuna ilham veren düstur; 'Mens et Manus' yani Latince 'akıl ve el'dir. Tıpkı MIT kültüründe olduğu gibi biz de MIT işbirliğimizi kurumsal müşterilerimize bu ilk adımla açarken, 'gelin aklımız sizin ortak aklınız olsun, Avea olarak işlerinize el verelim' diyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını dinleyerek Avea'nın Ar-Ge çalışmalarını onların hizmetine sunuyor, ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiriyoruz. Çünkü bize göre teknolojideki en büyük patron her zaman 'insan'!"

Sözlerine Avea'yı İstanbul'a benzeterek başlayan MIT Mobile Experience Lab Direktörü Dr. Federico Casalegno; "Avea da İstanbul gibi yaratıcı" dedi.

"Avea yaratıcılığımızı zorluyor, sınırlarımızı açıyor"

MIT Mobile Experience Lab'de yeni ve daha kaliteli bir yaşam için çalıştıklarını ifade eden Casalegno; gelecek teknolojileri konusunda araştırmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Teknoloji kadar sosyal çevrenin, ihtiyaçların doğru anlaşılmasının önem taşıdığına değinen Casalegno, bu bağlamda Avea ile gerçekleşen işbirliğinin gerçek ve doğru bir işbirliği olduğunu belirtti. Casalegno sözlerine şöyle devam etti: "3 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen şimdiden çok verimli bir işbirliği içerisinde çalışmalarımız yürütüyoruz. Kimi projelerde prototip aşamasına dahi geldik. Karşılıklı ilham veren ve multidisipliner bir işbirliğimiz var. İlk defa bir özel şirketle bu denli verimli ve yaratıcı bir işbirliğine gittik. Bir üniversite ile özel bir şirketin bir araya gelmesi zordur. Avea ile kurdugumuz bu işbirliğinde zoru başardık, iki kurum gerçek bir işbirliği içinde çalışıyor. Ama en önemlisi Avea'daki taze ve yenilikçi zihinler, sınırları ve yaratıcılığımızı zorluyor ve açıyor. "

İstanbul'u daha dijital bir şehir yapacağız

MIT Media Lab Direktörü Dr. Andrew Lippman, Avea ile gerçekleştirilen işbirliğini değerlendirirken, geleceğin anahtarının araştırma ve buluşlar olduğunu söyledi. MIT Media Lab'te yaptıkları çalışmanın dünyayı teknoloji kullanımıyla daha yaşanası bir yer kılma amacı taşıdığını belirten Lippman bu anlamda, Avea ile yapılan işbirliğinin çok büyük önem taşıdığını söyledi. "Dijital Anlayış" başlığı altındaki konuşmasında Lippman; "Medya ve iletişim araçları dijitalleşiyor. İnsanlar teknoloji ile büyüyor. Teknolojiyi insanlara sunarak daha iyi bir dünya geliştireceğiz. Toplum 50 yıl önceki gibi durağan değil. Mobil değişim, dönüşüm, evrim içinde. Şirket ve üniversiteler buna yardımcı oluyor. 7-8 yıl öncesinde taksilerin nerede olduğunu bilemezken herşeyin nerede olduğunu bildiğimiz yaşamın daha çok dijitalleştiği bir hayata doğru ilerliyoruz. MIT olarak geliştirdiğimiz teknolojilerle insanların hayatlarına yön verip onların bir parçası haline geliyoruz. Avea ile yaptığımız işbirliği de bu amaca hizmet ediyor. Avea ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği kapsamındaki projelerle İstanbul'u daha dijital bir şehir yapacağız"diye konuştu.

MIT hayatı kolaylaştırmak için geliştiriyor…

MIT Media Lab'in tüm dünyada ses getirilen uygulamaları arasında 1979'da Andrew Lippman'ın da dahil olduğu ve şu an Google Street View'in temeli olarak anılan Aspen Movie Map, e-reader ürünlerinde kullanılan elektronik kağıt görüntüleme teknolojisi e-Ink, oyun dünyasında rekorlar kıran Guitar Hero ve Rock Band gibi uygulamaların yanı sıra Electronic Lens, Ridelink ve Interactive Bus Stop gibi son kullanıcıya yönelik farklı ve eğlenceli uygulamalar da yer alıyor. Sixth Sense ve The Huggable gibi uygulamalarda imzası bulunan laboratuvar şu anda ise Alzheimer ve felçli hastaların beynin fonksiyonlarını yeniden kazanması için kullanılacak yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Coşkun Şahin İstanbul Türkiye Avea Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title