Haberler

Avea ve Fev İş Birliğiyle 9 Yılda 3 Bin 402 Engelli İş Sahibi Oldu

Avea Üst Yöneticisi Akdemir: "Bu projeyle engellilerimize iş imkanının yanı sıra ülke ekonomisine katkı, toplumsal hayatımıza ise değer yaratıyoruz"

Avea ve Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) iş birliğiyle hayata geçirilen "Özümüzle Üretiyoruz Projesi" 9 yılda toplam 3 bin 402 engelliyi iş sahibi yaptı.

Avea açıklamasına göre, iki kurumun engelli bireylere iş imkanı yaratmak üzere birlikte geliştirdikleri "Özümüzle Üretiyoruz Projesi" kapsamında 9 yılda toplam 3 bin 402 engelli iş sahibi oldu. Bu rakamın 153'ünü ise son bir yılda işe giren engelliler oluşturdu.

Engelli vatandaşların istihdamının yanı sıra sosyal, ekonomik ve kültürel yaşama entegrasyonları gibi konularda yenilikçi ve sürdürülebilir çalışmalar yapan Avea'nın desteklediği bu projede, iş sahibi olan 3 bin 402 kişinin yüzde 45'i Türkiye'nin en büyük 500 sıralamasındaki şirketlere yerleştirilirken, diğer adaylar da sektörünün öncüsü kuruluşlarda istihdam edildi.

Proje kapsamında istihdam edilen, görme, işitme, ortopedik, süreğen veya zihinsel engelleri bulunan bireylerin iş kollarına göre dağılımına bakıldığında yüzde 19'la market-mağazacılık sektörü öne çıkıyor. Bu sektörü yüzde 17'lik payla gıda ve finans sektörleri takip ediyor.

İstihdam edilen engelli bireylerin yaklaşık 650'si kadınlardan oluşuyor. İstihdam edilenler arasında 1.371 kişiyle ortopedik engeli bulunanlar ilk sırada yer alırken, bunu 673 kişi süreğen, 633 kişi görme ve 423 kişi de işitme-konuşma engelli bireyler izliyor.

"12 bin vatandaşın yaşamında fark yarattık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, sosyal sorumluluk anlayışlarını fırsat eşitliği ve topluma değer katma prensibi üzerine kurduklarını belirterek, "Özümüzle Üretiyoruz Projesi"yle engellilerin kendi kendilerine yetebilen, sosyal ve ekonomik hayata katılan, üreten bireyler haline gelmelerine yardımcı olduklarını, aileleri için de yeni bir gelir kapısı yarattıklarını kaydetti.

Projedeki engelli istihdam sayısını Türkiye'de ortalama hane büyüklüğü olan 3,7'yle çarptıklarında yaklaşık 12 bin vatandaşın yaşamında fark yarattıklarına işaret eden Akdemir, "Bu projeyle engellilerimize iş imkanının yanı sıra ülke ekonomisine katkı, toplumsal hayatımıza ise değer yaratıyoruz. Önümüzdeki dönemde de engellilerin istihdamı konusunda farklı kesimleri kapsayan tüm çalışmalarda işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz" değerlendirmelerini yaptı.

FEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu ise belli bir bilgi ve kültür düzeyine ulaşmanın, meslek sahibi olarak toplumsal hayata katılmanın her bireyin anayasal hakkı olduğunu dile getirerek, şunları ifade etti:

"Engelli bireylerin de toplumun diğer fertleri gibi kendi kendilerine yetmelerini sağlayacak hem de ailelerine destek olacak ekonomik özgürlüğü kazanmaları gerekiyor. Bu konuda bizlere düşen görev, onların mesleki eğitimlerini tamamlamalarını, iş sahibi olmalarını sağlayacak destek mekanizmalarını oluşturmak ve bu mekanizmaları sürdürülebilir kılmak.

Bu kapsamda, Avea ile hayata geçirdiğimiz Özümüzle Üretiyoruz Projesi'nin çok doğru bir örnek teşkil ettiğine inanıyorum. Projeyle 9 yılda iş sahibi yaptığımız 3 bin 402 engelli bireyin ülkemizin önde gelen firmalarında iş sahibi olmaları gerçekten mutluluk verici." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Avea Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title