Haberler

    Avea-Rixos İşbirliğiyle "Akıllı Turizm" Çağını Başlattı!

    Makineler arası iletişim (M2M) çözüm ve uygulamalarıyla pek çok sektöre ivme kazandıran Avea, Rixos Hotels işbirliği kapsamında hayata geçirdiği “akıllı...

    - Avea, Rixos Hotels ile işbirliğini, uçtan uca çözümler kullanarak hayata geçirdiği "Akıllı Projeler"le bir adım daha ileriye taşıdı. Avea Rixos işbirliği kapsamında geliştirilen ve Türkiye'de "Akıllı turizm" dönemini başlatan projeler Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, Avea Kıdemli IT Direktörü Egemen Kurdoğlu ve Rixos Hotels Akdeniz Bölge Direktörü Cem Uzan'ın ev sahipliğinde, Rixos Sungate'de düzenlenen bir toplantıyla paylaşıldı.

    Türkiye'yi yurtdışında da temsil eden bir zincir olarak, teknolojiye yatırımı öncelikli gördüklerini dile getiren Rixos Hotels Akdeniz Bölge Direktörü Cem Uzan, basın toplantısında yaptığı konuşmada; Rixos Hotels'in turizm sektörüne vizyon kazandıran kimliği kadar, sektörde hayata geçirdiği teknolojik proje ve uygulamalarla da farkını ortaya koyduğunu söyledi. Turizm sektöründe müşteri memnuniyeti için küçük dokunuşların bile büyük önem taşıdığına dikkat çeken Uzan, şöyle devam etti:

    Geleceğin otelinde, geleceğin tatili

    "Avea ile geçtiğimiz yıl başlattığımız projelerimizi bu yıl geliştirerek, turizm sektörünü yepyeni bir kavram ile tanıştırıyoruz. İşbirliği projemizi ilk etapta yön bulmak için gerçekleştirmiştik. Projeye ait yazılımı şu ana kadar aktif kullanan misafir sayısı 38 bine ulaşırken; kullanıcıların yüzde 40'ını ise Rus misafirler oluşturdu. Hazırlık aşaması yaklaşık bir yıl süren yeni projemizle de 'Akıllı turizm ve tatil' dönemini başlatıyoruz. Misafirimizin kapıdan içeri girdiği andan itibaren akıllı çözümlerle karşılanacağı bir proje olacak. Kapıdan klimaya, ses ve TV müzik sistemini uzaktan kontrol edebilmelerini sağlayan otomasyon sisteminin yanı sıra tesis içinde konumlanacak kiosklarla her an her saniye misafirimizi bilgilendirerek, 24 saat online misafir ilişkilerini sağlayacağız."

    Proje hedefinin oluşturulan CRM alt yapısıyla tüm Rixos otellerinde ufak teknolojik dokunuşlar yapmak olduğuna dikkat çeken Cem Uzan, "Bir sonraki aşamada misafirlerimizin karşısına; tatili sırasında topladığı bilgiler sayesinde karar vererek, akıllı çözümler sunan bir sistemle çıkmayı hedefliyoruz. Yine bugün dünya turizm sektöründe sürekli denemeleri yapılan, ancak gerçek kullanım aşamasına henüz gelinememiş olan otel oda kapılarının cep telefonlarıyla açılmasını projesini de Avea ile birlikte geliştiriyoruz. Misafirlerimiz artık marka model gözetmeksizin akıllı cep telefonlarını kullanarak, şifrelenmiş ses dosyasıyla oda kapılarını açabilecekler. Tüm bunların yanısıra pek çok işlemi sadece cep telofonu ya da tabletlerini kulanarak yapabilecekler. Hazırladığımız teknolojinin en büyük avantajı ise, mevcutta kullanılan eski sistemlere adapte olabilmesi. Misafirlerimiz Avea ile birlikte geliştirdiğimiz kişiye özel mesajlaşma, kiosklar ve akıllı durak sistemiyle de geleceğin otelinde, geleceğin tatilini yaşayacaklar. Turizm sektöründe bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

    Rixos Sungate baştan sona "Akıllı Otele" dönüştürüldü

    Rixos Sungate'de pilot olarak uygulanan proje; otel müşterilerini tüketim alışmanlıklarını değerlendirerek onlara beğeni ve tercihleri doğrultusunda öneriler de yapabilecek.

    Rixos Hotels ile 2011 yılının sonunda hayata geçirdikleri proje ile başlayan işbirliklerinin yeni çalışmalarla güçlenerek devam etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, "Rixos Sungate AR Uygulaması kapsamında 2011 yılının sonunda tanıtımını yaptığımız Augmented Reality projemizle, dev tesisin içinde yolunu kaybeden konuklar için yön bulmayı sağlayan IOS uygulamasını devreye sokmuştuk. Şu andaysa, 'Akıllı Ev' projesiyle yine bir fark yaratıyoruz" dedi.

    Avea'nın turizm sektörünü geleceğe taşıma hedefi ile hareket ettiğini dile getiren Taşman sözlerine şöyle devam etti: "Avea'nın Rixos Hotels'e özel, uçtan uca çözümleri, yeni çağın başlangıcına ışık tutuyor. Rixos Hotels işbirliğiyle pilot proje olarak hayata geçirdiğimiz 'Akıllı Ev' projesi ile Rixos Sungate'nin içerisinde yer alan Poseidon Presidential Villa 'akıllı ev'e dönüştürüldü. Villada yer alan kapı, ışıklar, klima, perdeler, ses ve TV-müzik sistemlerinin otomasyonu yapılarak, tablet aracılığıyla uzaktan kontrol edilebilmeleri sağlandı. NFC teknoloji ile geliştirilen bu uygulamala, kısa bir süre içerisinde aktif olarak kullanılmaya başlanacak. Bunların yanısıra yakın bir gelecekte Akıllı Ev'e uygulanan bu altyapının, Rixos Sungate'e konumlandırılması hedefleniyor. Projeye öncelikle Family Suite'lerden başlanacak. Projenin, dünyada alanının en iyi firmalarından CONTROL4'ün de desteğiyle 2014 yılında bitmesi hedefleniyor."

    Müşteriler, Femtocell teknolojisiyle "Hoş Geldiniz" mesajı ile karşılanıyor

    Rixos Hotels işbirliğiyle tesis içerisinde 3 ayrı noktada konumlandırılan ve konukların ücretsiz olarak yararlanabildiği Akıllı Kiosklar'ın ise otel müşterilerine benzersiz bir deneyim sunduğuna dikkat çeken Taşman;"Ziyaretçilerin görüntülü görüşme yapabildikleri kiosklar, ayrıca konukların tesis hakkında ihtiyaç duydukları tüm bilgi ve haberleri öğrenebildikleri bir danışma noktası (information desk) görevi görüyor. Ek olarak; ziyaretçiler A'la Carte restoranlarda, sertifikalı SPA ve Wellness alanında aynı sistem üzerinden rezervasyon yapabiliyorlar. Ayrıca kiosklar üzerinden çekilen fotoğrafları bulut üzerinde depolayarak daha sonra bunlara erişme şansına sahip olabiliyorlar" dedi.

    Test aşamasındaki pilot uygulamanın Rixos Sungate'de gerçekleştirdikleri Femtocell çözümüne de değinen Taşman, "Rixos Hotels ile birlikte geliştirdiğimiz uygulamalarla, otel ziyaretçileri kendilerini gerçekten özel hissediyor. Tesise giriş yapan ziyaretçiler, akıllı telefonlarına Femtocell teknolojisiyle iletilen 'hoş geldiniz' mesajıyla bilgilendirilecekler. Rixos Hotels'e uygulanacak bir diğer çözümümüz de Akıllı Durak projesi olacak. Bu proje dahilinde konuklar, Rixos Sungate ana girişine kurulan Akıllı Durak üzerinden, tesis içerisinde ulaşımı sağlayan tren ve shuttle servislerinin hangi durakta olduğunu ve tahmini varış süresini öğrenebilecekler" dedi.

    Taşman, Avea olarak hareket noktalarının ise, üretim ve hizmetin avuç içinden yönetilebilir olmasının sağlanması olduğunu söyledi.

    "Türkiye'nin en büyük M2M projeleri Avea imzasını taşıyor"

    Basın toplantısında yaptığı konuşmada; Avea'nın ulaşımdan enerjiye, lojistikten turizme kadar pek çok sektörde hayata geçirdiği M2M çözümleriyle Türk ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiğine dikkat çeken Taşman; "Avea olarak, biz de teknolojiyi sihir gibi kullanarak farklı endüstrilerin sorunlarını ve sıkıntılarını bertaraf edip onları zaman, kaynak ve gelir kaybından koruyoruz. Ama belki de en önemlisi şirketlerini cep ve avuç içlerinde taşımalarını sağlıyoruz. Tahminler ve gelişmeler dünya üzerindeki işletmelerin büyük bölümünün 2015 yılına kadar M2M teknolojilerini kullanacağını gösteriyor. M2M'in gelecekte 10 trilyon dolarlık bir pazar yaratması öngörülüyor. Müşterilerimiz ve iş yaptıkları sektör ile ilgili bilgimizi, onların içerik ve servislerine her an ve her yerde erişimi mümkün kılan, firmaya özel mobil uygulamalar geliştirmek için kullanıyoruz. Avea olarak, başta ulaşım, lojistik ve sağlık alanları olmak üzere, Türkiye'nin şimdiye kadar yapılmış en büyük M2M projelerini hayata geçirdik" dedi.

    Ulusoy işbirliğiyle Otobüslerde Koltuk Arkası Ekranları projesiyle yolcu taşımada da yeni bir dönem başlattıklarına dikkat çeken Taşman; Rixos Sungate için geliştirilen projenin her sektör ve alana uygulabileceğini söyledi.

    Taşman'ın ardından konuşan Avea Kıdemli IT Direktörü Egemen Kurdoğlu ise M2M'in telekom pazarının itici gücü olduğuna dikkat çekerek "M2M, 2011- 2015 yılları arasında mobil ses pazarının %0,4, mobil genişbant pazarının ise %8,8 oranlarında büyümesi beklenirken; hücresel M2M pazarında %22'lik bir artış beklenmektedir. Kullanıcı sayısı olarak baktığımızda ise, an itibarıyla yaklaşık 5 milyar cihazın çevrimiçi olduğu tahmin ediliyor. OECD öngörülerine göre ise 2020 yılı itibariyle bu sayı 50 milyara ulaşmış olacak" diye konuştu.

    "Geleceğin akıllı şehirlerini Rixos Sungate'teki gibi M2M projeleri ortaya çıkartacak"

    Avea Kıdemli IT Direktörü Egemen Kurdoğlu, "M2M, geleceğin akıllı şehirlerine olanak sağlayacak 'Nesnelerin İnterneti'nin ardındaki teknoloji olarak, bize hayal bile edilemeyenleri gerçeğe dönüştürme fırsatı veriyor" diyerek M2M hizmetlerinin geleceğini de şöyle değerlendirdi:

    "Geleceğin akıllı şehirlerini Rixos Sungate'teki gibi M2M projeleri ortaya çıkartacak ve bu operatörler için ciddi bir dönüşüm anlamına geliyor. Her şeyden önce genel iletişim hizmetlerinden sektör spesifik servislere bir geçiş söz konusu. Bu da sektörlerin içine daha çok girmemizi gerektirir. Buna paralel olarak, şebeke tarafında ise genel maksatlı iletişim altyapısından M2M için optimize edilmiş şebekelere bir geçiş olacak. Avrupa'da 5G'yi şekillendiren konsorsiyumda yer alan Avea ise, bu dönüşümü gerçekleştirmiş durumda. Bu dönüşümdeki en büyük gücümüz ise kuruluşunun 3.yaşını dolduran alanında Türkiye'nin ilk ve tek olan Ar- Ge merkezimiz."

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Akdeniz Türkiye Rixos Avea Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title