Haberler

Avcıların Vurduğu Erguvani Balıkçıl Telef Oldu

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da avcılar tarafından tüfekle vurulduğu belirtilen erguvani balıkçıl öldü.

Afyonkarahisar'da avcılar tarafından tüfekle vurulduğu belirtilen erguvani balıkçıl, tedavi için getirildiği Burdur Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öldü.

Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesi Yenice köyünden gelen ihbar üzerine bölgeye gittiklerini anlattı.

Köye gittiklerinde bir erguvani balıkçılı yaralı halde bulduklarını belirten Sarıca, balıkçılın bacaklarında ve vücudunda saçmalar olduğunu söyledi.

İlk tedavisini köyde yaptıkları balıkçılı merkezlerine getirdiklerini kaydeden Sarıca, "Bacağının birindeki iki kemik parçalanmıştı. Diğer bacağından ise iki saçma çıkardık ancak diğer saçmalar yaşamsal iç organlarına isabet ettiği için kurtaramadık" dedi.

"Bilinçsiz avcılar tarafından yapılan bir vahşet"

Sarıca, balıkçıla yakın mesafeden bilerek ateş edildiğini belirlediklerine işaret etti.

Erguvani balıkçılların tarım alanlarına zarar vermeyen, kurbağalar ve küçük balıklarla beslenen, eti yenmeyen canlılar olduğunu vurgulayan Sarıca, "Bu kadar güzel bir kuşun bu şekilde vurulmasına anlam veremiyorum. Bu, bilinçsiz avcılar tarafından yapılan bir vahşet. Yaban hayatı bu kadar hızlı tüketilirse yakında pek çok türden yoksun kalacağız" diye konuştu.

Erguvani balıkçıl Balıkçılgiller familyasına ait erguvani balıkçıl, 80-90 santim uzunluğunda ve 120-150 santim kanat açıklığına sahiptir. Üç ya da dört alt türü bulunan erguvani balıkçıl, sığ sularda beslenir, uzun ve sivri gagalarını balıklara, kurbağalara ve böceklere saplayarak avlanır.

Kaynak: AA / Yerel

Avcılar Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title