Haberler

Avcılara Kurs Verildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Adıyaman Şube Müdürlüğü tarafından Sincik ilçesinde avcılık kursu düzenlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Adıyaman Şube Müdürlüğü tarafından Sincik ilçesinde avcılık kursu düzenlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Adıyaman Şube Müdürlüğü tarafından Sincik Kaymakamı Zafer Sağ'ın talebi üzerine Sincik ilçesinde 4915 sayılı Kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ilk kez kurs düzenlendi.

Sincik Halk Eğitimi Müdürlüğünün destekleri ve Sincik Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ramazan Ertürk'ün öncülüğünde halk eğitim salonunda 38 kursiyer kursa katıldı. Bir hafta süren kurs sonunda 38 kursiyerden 37'si kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Adıyaman Şube Müdürü İsmail Kozan, Şube Müdürlüğümüzce İl geneli ve bağlı İlçelerde talep olması halinde avcı eğitim kursları verilmeye devam edileceğini ifade etti.

Kozan, "Av ve yaban hayvanlarını ve yaşama ortamlarını, bunların korunmasını ve geliştirilmesini, av ve yaban hayatı yönetimini, avlakların kurulması, işletilmesi ve işlettirilmesini, avcılığın, av turizminin, yaban hayvanlarının üretiminin, ticaretinin düzenlenmesini, toplumun bilinçlendirilmesini, avcıların eğitimini, av ve yaban hayatına ilişkin suç ve kabahatler ile bunların takibi ve cezalarını kapsayan 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu 11/07/2003 tarih ve 25165 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Aynı Kanunun 13. Maddesinde avcılık belgesi alacak olanlar, eğitime ve yeterlik sınavına tabi tutulur hükmü gereği Şube Müdürlüğümüzce her yıl İl merkezi ve bağlı ilçe merkezlerimizde birden fazla avcı eğitim kursu düzenlenmektedir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Avcılar Sincik Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title