Haberler

Avcılara Av Gün ve Saati Uyarısı

Ülke genelinde başlayan 2015-2016 av sezonu ile birlikte avcılık faaliyetinde bulunanların av gün ve saatlerine dikkat etmesi gerektiği bildirildi.

Ülke genelinde başlayan 2015-2016 av sezonu ile birlikte avcılık faaliyetinde bulunanların av gün ve saatlerine dikkat etmesi gerektiği bildirildi.

Merkez Av Komisyonu (MAK) kararına göre, İç Anadolu Bölgesi'ndeki illerde 15 Ağustos'tan itibaren başlayan 1. grup av hayvanlarından kuşlarda bıldırcın, üveyik ile memelilerde yaban tavşanı ve yaban domuzu avının 22 Şubat 2016 tarihine kadar yapılabileceği belirtildi. Av sezonu döneminde 2. grup av hayvanlarından keklik, ördek, sakar meke avının ise 17 Ekim tarihinden itibaren başlayacağı kaydedildi. Orman ve Su İşleri.8.Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, sürdürülebilir bir avcılık için av faaliyetlerinin öngörülen kurallar çerçevesinde yapılması çağrısında bulundu. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nda yasaklanan fiilleri işleyenlerin Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenen avlanma esas ve usullerine uymamaktan suçun nevine göre çeşitli cezalar öngörüldüğünü vurgulayan Şener, "En düşük ceza 346, en yüksek ceza ise 60 bin lira olarak uygulanabilmektedir. Avcılarımızın, avlanma günleri olan Cumartesi, Pazar ve Çarşamba ile resmi tatil günlerinde avlanmalarını istiyoruz. Ancak, bu av dönemine mahsus olarak bölgemizdeki avcılar Salı günleri de bıldırcın, üveyik ve yaban domuzu avı yapabilecek. Ayrıca, avlanma gündoğumundan 1 saat önce başlayıp, günbatımından 1 saat sonra bitirilmelidir. Bu saatler dışında avlanma yapmak da yasak kapsamına girmektedir. Avcılarımız, avcılık belgeleri ve avlanma izin kartı (avlanma pulu) ile yivsiz av tüfek ruhsatnamesi gibi belgelerini av esnasında mutlaka yanlarında bulundurmalı ve sorulduğunda denetim ve kontrol yapan görevlilerimize ibraz etmekle mükellef olduklarını unutmamalıdır. Yine, av yaparken av limitlerine de uyulması gerekmektedir. Avcılarımız bir günde 1 tavşan, 8 üveyik, 10 bıldırcın ve 2 yaban domuzu avlayabileceklerdir. Bundan daha fazla av yapılması, av limitlerine uyulmaması ise cezai müeyyideyi gerektirecektir" uyarısında bulundu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İç Anadolu Bölgesi Mehmet Şener Beyşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title