Haberler

Avcılar'daki Seçim Kampanyasında Büyük Çekişme

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul DHA İstanbul'da 3'üncü seçim çevresinde bulunan Avcılar İlçesi'nde 7 Haziran seçimlerine hazırlanan siyasi parti ve bağımsız adaylar gece-gündüz yoğun propaganda çalışmasına girerken, 10 mahallede neredeyse bayrak veya flama asılmayan sokak kalmadı.

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul DHA

İstanbul'da 3'üncü seçim çevresinde bulunan Avcılar İlçesi'nde 7 Haziran seçimlerine hazırlanan siyasi parti ve bağımsız adaylar gece-gündüz yoğun propaganda çalışmasına girerken, 10 mahallede neredeyse bayrak veya flama asılmayan sokak kalmadı. İlçenin trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nde park edilen karavanlardan yüksek sesle yapılan müzik yayını nedeniyle polise sık şikayet yapılmaya başlandı.

Milletvekili aday listeleri 24 Nisan cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanırken seçimleri için kalan 6 haftalık süreyi en iyi biçimde değerlendirmek isteyen AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin yanı sıra, başta Osman Pamukoğlu olmak üzere bazı bağımsız adaylar yoğun propaganda dönemine girdi. 1 haftadan bu yana her gece vinçler kullanılarak sürdürülen bayrak ve pankart asma çalışmaları sabaha kadar sürdürülürken, ilçedeki caddeler karnaval yerine döndü. Avcılar girişinden Belediye Meydanı'na kadar uzanan trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nde birkaç metre arayla karavanlar yerleştirilirken, yüksek sesle yapılan müzik yayınları birbirine karışmaya başlandı.

PARTİLER İDDİALI

Geçen yıl yapılan yerel seçimi önde kapatan CHP'nin Avcılar İlçe Başkanı Yüksel Can, her biri kendi alanında uzman 11 kişilik seçim komitesi oluşturduklarını, bunların hazırladığı programla propaganda çalışması yaptıklarını söyledi. Can, adaylarının gündüz seçmen ile buluştuğunu, gece aralıksız bayraklama çalışması yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Çalışmamız çok iyi gidiyor. 2015 seçimlerine 'Yaşanacak bir Türkiye' sloganı altında giriyoruz. Seçim çalışmamızda bayrak da, ses de var. Rahatsızlık vermemek için özellikle dikkat ediyoruz. Yüksek sesle müzik yayını yaptığı zaman bundan rahatsızlık oluyoruz. Bu işi abartıya kaçmadan mesajımızı topluma iletmek gerektiğini düşünüyoruz. Anons araçlarımız da dolaşıyor, milletvekili adaylarımıza eşlik ediyor. Partiler olarak birbirimizi çok rahatsız edici bir çalışmamız yok."

Ak Parti Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe de, milletvekili adayları ile saha çalışmalarına başladıkları günden bu yana aralıksız çalıştıklarını söyledi. Gündüz esnaf ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlere ağırlık verdiklerini anlatan Tepe şöyle dedi:

"7 Haziran seçimleri ile ilgili gece yüzlerce, hatta 1000'e yakın teşkilat mensubu arkadaşlarımızla beraber yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Her gece sabaha kadar bayraklama, pankartlama çalışması yapıyoruz. Arkadaşlarımız büyük heyecanla, büyük zevkle bu işi yapıyorlar. Bu iş para, pul gibi bir nedenle yapılmaz. Çok çalışmamız gerektiğine inanıyoruz."

ŞİKAYETÇİ

Propaganda çalışmalarının en yoğun olduğu Marmara Caddesi girişinde bürosu bulunan 351 dernek adına Rumeli Balkan Güçbirliği Platformu Genel Başkanı Recep Erdoğan, bütün gün büyük gürültü, çevre ve görüntü kirliliği ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Zaman zaman polisi aramak zorunda kaldıklarını anlatan Erdoğan, şöyle dedi:

"İnanın insanlar camlarını açamıyor. Hem çevre, hem görüntü kirliliği had safhada. Belediye başkanlığı bile baş edemez duruma geldi burayla. Temizlik işçileri aynı durumda. Kağıtlar yerlere atılıyor, çöpler aldı başını gidiyor. Tabii polise de şikayet oluyor. Biz de şikayet ediyoruz haklı olarak. Sesi siz istenen volümden fazla açtığınızda insanlar burada ofislerinde işyerlerinde evlerinde inanın duramaz hale geliyorlar. Bundan insanlarımız son derece şikayetçi."

Erdoğan, şikayetleri üzerine devriye gezen polis ekiplerinin yüksek sesle müzik yayını yapan araç ve karavanlardaki partililerin yanına giderek uyardığını ancak, bir süre sonra durumun yine değişmediğini ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Ak Parti Marmara Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title