Haberler

Avcılar'daki 4 Kat Engelini Aşacak Yeni İmar Planı İçin Meclisten Onay

İstanbul büyükşehir Belediyesi'nin en fazla 4 katlı binalar için izin vermesi nedeniyle bir türlü başlanamayan kentsel dönüşümün uygulanabilmesi için önemli adım atıldı.

İstanbul büyükşehir Belediyesi'nin en fazla 4 katlı binalar için izin vermesi nedeniyle bir türlü başlanamayan kentsel dönüşümün uygulanabilmesi için önemli adım atıldı. Belediye Meclisi, aldığı kararla en kısa sürede ilçe için imar planı hazırlanması bunun Büyükşehir onayına sunulması, buradan sonuç alınamaması halinde ilgili bakanlık ve hükümetin devreye sokulması için çalışma başlatıldı. Avcılar'daki sorunu anlatırken dokunun tümör gibi büyüdüğünü belirten Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, halkın haklarını korumak üzere burada hakem, bilirkişi, hem de yediemin pozisyonunda olacaklarını söyledi.

Marmara Depremi'nin vurduğu 260 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Avcılar'da geçen 16 yıla yakın sürede kentsel dönüşüm için önemli bir adım atılamadı. Belediye Meclisi'nde uzun süreden bu yana tartışılan kentsel dönüşüm ile ilgili karar sonunda kabul edildi. Karara ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı CHP'li Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar'ın tarihi, kültürel ve coğrafi açının yanı sıra eğitim ve ulaşım bakımından önemli bir konumda bulunduğunu buna karşılık zemin sorunları nedeniyle deprem ve heyelan bölgesi içinde olduğunu söyledi. Meclis kararından sonra ne yapılacağını DHA muhabirine anlatan Bakan Benli, dönüşümün acil olarak yapılması gerektiğini belirtirken, şöyle dedi:

"DOKU TÜMÖR GİBİ BÜYÜMÜŞ"

"Doktor diliyle' söyleyeyim bir doku tümör gibi büyümüş. Meclisten aldığımız yetkiyle bir planlama yapacağız. 10 mahallemizden denizi ve gölü gören, su ile buluşmuş her caddesi ana arterlere ve suya açılan insanların bütün donatı alanlarını, ihtiyaçlarına cevap veren bir kent planını yapıp halkımızın önüne sunacağız ve onlarla birlikte, onların da görüşünü alarak önce İstanbul Büyükşehir'e sonra da yapmadığı takdirde bakanlığa sunarak bir an evvel uygulamaya geçirerek. Riskli yapılara yerlerde 'Halksal dönüşüm' anlayışı ile kentsel dönüşümünü sağlayacağız. Buradaki halk, burada kalacak. Aynı adanın içinde bir yerde kirası karşılanmak üzere taşınacak sonra yine kendi adasına yerleşerek. Planın puzze'nin parçaları gibi. İstenen yerden başlanabilir. Avcılar Belediyesi buna sadece hakem olacak."

Başkan Benli, 10 mahalleden Yeşilkent ve Firuzköy'ün imar planı olmadığını, Avcılar için uygulanan 4 kat sınırı bulunduğunu ifade ederken, "Büyük gökdelenlerin olduğu dikey kentleşme istemiyoruz. Çok yüksek katlı olmayan, herkesin kaç metrekare evi, dükkanı varsa o ölçülere uygun yenileri yapılacak" dedi. Başkan Handan Toprak Benli, yeni imar planı ile sokak ve kaldırımdan alan kazanılarak 5 ve 6 katlı binalarda sahiplerine aynı büyüklükte konut ve işyeri yapılabileceğini belirtirken, şöyle devam etti:

"HAKEM, BİLİRKİŞİ VE YEDİEMİN POZİSYONUNDAYIZ"

"Firmalar yaptığımız büyük master planına bağlı olacak. Burada ne varsa, bütün donatı alanlarının aynısını yapacak. Bir de insanları buradan çıkarıyorsa kirasını taahhüt edecek, verecek. Taahhüt ettiği sürede inşaatı tamamlayıp orada oturanları buraya taşıyacak. Avcılar belediyesi halkın haklarını korumak üzere burada hakem, bilirkişi, hem de yediemin pozisyonundadır. Güçlü olan ve gücünü bize gösteren firmalar inşaatlara girebilir, onların dışında daha küçük müteahhitler konsorsiyum yapabilir. Biz sadece onu yapabilme yeterliliği var mı, gereken maddi imkanları var mı ona bakarız. Biz imar planı yapıyoruz ve bu planı da kentsel dönüşüm ile birleştirip kentsel dönüşümü de halksal dönüşüme dönüştürüp onların bir an evvel dönüştürme şansı vereceğiz." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Handan Toprak İstanbul Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title