Haberler

Kadın Belediye Başkanları Zirvede Buluştu

Güncelleme:

İstanbul Avcılar ve Türkiye'nin 81 ilinden gelen 121 kadın 'Türkiye'nin Genç Kadın Liderleri Zirvesi'nde bir araya geldi.

İstanbul Avcılar ve Türkiye'nin 81 ilinden gelen 121 kadın 'Türkiye'nin Genç Kadın Liderleri Zirvesi'nde bir araya geldi. Cumartesi günü dünyanın birçok kentinden gelecek kadın yöneticilerin katılacağı Kadın Belediye Başkanları Zirvesi' için de hazırlıklar tamamlandı

İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin tek kadın belediye başkanı Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, tarafından düzenlenen zirve belediyeye ait Cihangir Kent Evi'nde başladı. Başkan Benli, genç kadınların demokratik süreçlere katılımını artırmayı hedeflediklerini anlatırken, "Genç kadınların toplumsal bilinç kazanması, kadın yöneticilerin genç kuşaklara tecrübelerini aktarması ve fikir paylaşımlarından doğacak sinerjiyle daha dinamik ve akılcı bir gelecek vizyonu oluşturması amacıyla bu projeye ev sahipliği yapmaktayız" dedi. Benli, cinsiyet eşitliği temellerinde, kadını özgürleştiren ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlayan projelere ağırlık verdiklerini anlattı. Pazar günü sona erecek 18-30 yaşındaki kadınların katıldığı zirveye katılanlara bütçe yönetimi, yerel katılım mekanizmaları, proje yapma, gençlik hakları, ana dilde iletişim, gençler arası bilgi paylaşımı, liderlik, organize olma gibi alanlarda yaygın eğitim uzmanları destek verecek.

ULUSLARARASI KADIN BELEDİYE BAŞKANLARI ZİRVESİ

Avcılar'da bunun yanı sıra 28 Mart cumartesi günü 09.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek uluslararası düzeyde 'Kadın Belediye Başkanları Zirvesi' hazırlıkları tamamlandı. Zirveye, Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü Ingibjorg Solrun Gisladottir'in yanı sıra Avrupa Komisyonu Yerel ve Bölgesel Otoriteler Kongre Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Pedosa Belediye Başkanı Barbara Toce ile Kosova, Hindistan, Yunanistan, Fransa, Bulgaristan, Makedonya, Filistin ve Polonya'dan kadın belediye başkanları katılacak.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, 4 oturum, 4 moderatör ve 12 konuşmacının yer alacağı zirvede kadınların toplumdaki varlığının şehir yaşamı ve yönetimi üzerindeki etkilerinin yanı sıra cinsiyet eşitliği temellerinde kadını özgürleştiren, ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlayan projelerini ele alacaklarını söyledi. Benli, "Kadın belediye başkanlarımızla hizmet, deneyim ve bilgilerimizi paylaşacağız" dedi.

Zirve ardından konuk ülkelerin sanatçıları saat 19.00'dan itibaren verilecek konserde 20 dilde şarkı söyleyecek. Ayrıca Avcılar Belediyesi'nin büyük bölümünü ev kadınlarının oluşurduğu 1000 kadının yer aldığı 'Binbir Çiçek Kadın Korosu' konser verecek. Başkan Benli, kadın belediye başkanları zirvesi ve konsere büyük katılım olmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Handan Toprak İstanbul Türkiye Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title