Haberler

Avcılar'da Cumhuriyet Coşkusu

Güncelleme:

Avcılar Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı büyük bir coşkuya sahne oldu.

Avcılar Manşet'in haberine göre; Marmara caddesinde toplanan coşkulu kalabalık, yağmura rağmen ellerindeki Atatürk posterleri, meşaleler ve dev Türk Bayrağı ile Atatürk Evi'ne kadar yürüdü. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ve CHP İlçe Başkanı Bayram Acar'ın en önde bulunduğu kortejde binlerce kişi hep birlikte sloganlar attı. Bazı vatandaşlar da balkonlarında el sallayarak coşkuya ortak oldu.

"CUMHURİYET SONSUZA KADAR YAŞACAYACAK"

Avcılar Manşet'in haberine göre; Atatürk Evi'nin önünde toplanan coşkulu kalabalığa konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacağını belirterek, "Emperyalist işgale karşı halkımızın vermiş olduğu Kurtuluş Savaşı'yla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu bütün dünyada topraklarımıza karşı verilmiş olan işgali yenmiş ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde eşit yurttaşlık temelleri üzerine kurulmuştur. Kadın ile erkeği, ağa ile marabayı, şeyh ile müridi eşit yapmıştır. 91 yıldır o sağlam temeller üzerinde egemenliğini sürdürmekte olan Cumhuriyeti hiçbir emperyalist oyunun yıkmaya ve onu değiştirmeye gücü yetmemiştir ve yetmeyecektir. Çünkü Atatürk bu cumhuriyeti bizlere, gençlere emanet etmiştir. "Yurtta barış cihanda barış" diyen bir atanın izindeyiz. "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş" diyen bir atanın izindeyiz. O nedenledir ki Türkiye Cumhuriyeti 91 yıl değil, sonsuza dek yaşayacaktır, bizler bunu sağlayacağız" dedi.

"ORTADOĞU'DAKİ KİRLİ SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTİYORUZ"

Konuşmasında Ortadoğu'daki savaşa da dikkat çeken Başkan Benli, "Yakın coğrafyamızda olan kirli savaşın durmasını istiyoruz. Suriye'de, Telafer'de, Kobani'de hiçbir zaman emperyalist işgal başarılı olmayacaktır" diye konuştu.

"ARTIK MADENLERDE KİMSE ÖLMESİN"

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden faciasından dolayı Avcılar Belediyesi Konservatuarı Halk Müziği Korosu'nun Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Barış Manço Kültür Merkezi'nde vereceği konseri iptal ettiklerini belirten Başkan Benli, "Bu ülkede insanlarımız madenlerde mahsur kalmakta ve yaşamlarını yitirmekte. Soma'da ölmekte, Karaman'da ölmekte. Biz Türkiye'de madencilerimizin, işçilerimizin iş kazalarında can vermelerini istemiyoruz. Karaman'dan umutla güzel haberler bekliyoruz" dedi.

Dr. Handan Toprak Benli'nin konuşmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla kutlamalar sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Handan Toprak Avcılar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title