Haberler

Avcı-Yağcılar Ortak Basın Toplantısı

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'nin güçlü ve istikrarlı olmasının yanı sıra Türkiye ve Kosova dostluğunun çok önemli bir unsur olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bakanlıkta Yağcılar ile ikili görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Yağcılar, Türkiye'nin güçlü olmasının hem Türkiye hem de Balkanlarda istikrar açısından önemli bir konu olduğunu belirterek Türkiye'nin referandum sürecinden başarılı şekilde netice almasını temenni etti.

Kosova ve Türkiye arasındaki kültür faaliyetlerinin devam etmesini istediklerini belirten Yağcılar, ülkesindeki Türk toplumunun özellikle tiyatro konusunda önemli çalışmalarının olduğunu kaydetti.

Kosova'da FETÖ ile mücadele çalışmalarıyla ilgi soruya yanıt veren Yağcılar, bu konuyla ilgili iki ülke arasında çalışmaların bulunduğunu söyledi.

Yağcılar, "Türkiye'nin güçlü ve istikrarlı olmasının yanı sıra Türkiye ve Kosova dostluğu çok önemli bir unsurdur. Dolayısıyla bu açıdan yetkili bakanlıklar çalışmalarına devam ediyor. Elbette Kosova'nın da belli yasalar üzerine yapması gereken unsurlar bulunmaktadır. Son görüşmelerde de adımların atılacağını, atıldığını ifade etmek isterim." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahir Yağcılar Nabi Avcı Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title