Haberler

Avcı ve Ramazanoğlu'ndan Engelli Öğrencilere Tablet (1) - Ankara

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Üçüncü El Projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu karşılayan çocuk Mehteran grubuyla ilgilenmesi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı karşılayan çocuk Mehteran grubunun gösterisi Bakanların sınıflara girmesi Öğrencilerle tokalaşma Tabletlerin dağıtılması Öğrencilerin yaptıkları şeyleri bakanların incelemesi Avcı ve Ramazanoğlu'ndan engelli öğrencilere tablet Milli Eğitim Bakanı Avcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, "Üçüncü El Projesi" kapsamında engelli öğrencilere tablet dağıttı Avcı: "Bu okulun öğrencileri ilk defa TÜBİTAK yarışmasında yaptıkları çalışmalarla derece aldılar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Üçüncü El Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu karşılayan çocuk

Mehteran grubuyla ilgilenmesi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı karşılayan çocuk

Mehteran grubunun gösterisi

Bakanların sınıflara girmesi

Öğrencilerle tokalaşma

Tabletlerin dağıtılması

Öğrencilerin yaptıkları şeyleri bakanların incelemesi Avcı ve Ramazanoğlu'ndan engelli öğrencilere tablet

Milli Eğitim Bakanı Avcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, "Üçüncü El Projesi" kapsamında engelli öğrencilere tablet dağıttı

Avcı:

"Bu okulun öğrencileri ilk defa TÜBİTAK yarışmasında yaptıkları çalışmalarla derece aldılar. Dolayısıyla bu okulda bundan sonra da çok güzel projeler gelişecek"

Ramazanoğlu:

"Burada başladık, bundan sonra bütün çocuklarımıza yönelik devam edecek. Her birisi bunu hakkediyor. Her engelli çocuk ve her engelli birey rahat bilgisayar kullanabilecek"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Üçüncü El Projesi" kapsamında engelli öğrencilere tablet verdi.

Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Ortaokulu'ndaki tablet dağıtımı için düzenlenen tören, engelli öğrencilerden oluşan mehter takımının gösterisiyle başladı. Büyük beğeni toplayan gösterinin ardından bakanlar Avcı ve Ramazanoğlu, çocukları kutlayarak, onlarla bir süre sohbet etti.

Daha sonra iki bakan ve beraberindekiler, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" kapsamında Türkiye'de ilk kez engelli öğrencilerin katılımıyla düzenlenen proje sergisini gezdi.

Projelerle ilgili Okul Müdürü Mustafa Bozkaya ve öğrencilerden bilgi alan Avcı ile Ramazanoğlu, "Üçüncü El Projesi" kapsamında 38 engelli öğrenciye tablet dağıttı.

"Stephen Hawking köşesi açacağız"

Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, okulda, normal bilgisayar ve cihazları kullanamayan öğrenciler için engel durumlarına göre çene, kol hareketi, ses ve hatta nefesle yönlendirilebilir bilgisayarlar ve aparatlar bulunduğunu söyledi.

Okuldaki öğrencilerin bu araçlarla, hiçbir engeli olmayan arkadaşları gibi, kendilerine göre tasarlanmış bilgisayarları kullanabildiğine dikkati çeken Avcı, "Bu okulun öğrencileri ilk defa TÜBİTAK yarışmasında yaptıkları çalışmalarla derece aldılar. Dolayısıyla bu okulda bundan sonra da çok güzel projeler gelişecek." dedi.

Okula ilişkin planladıkları yenilikler hakkında da bilgi veren Avcı, "Okulumuzda uygun bir yerde Stephen Hawking köşesi açacağız. Çocuklarımıza rol model olarak ünlü fizikçiyi göstererek, 'Bakın değişik engeller sizin bilimde, sanatta farklı şeyler geliştirmenize engel olmuyor' diyeceğiz. Bu projenin amacı da bir anlamda öğrencilerimize bu öz güveni kazandırmak. Zaten kazanmış durumdalar." ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı, özellikli tablet ile bilgisayarları sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar, laboratuvarda kullanılan cihazlar için altyapıyı kuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarına, TÜBİTAK ve bakanlığının ilgili birimlerine teşekkürlerini iletti.

"Çocuklarımızın mutlu, huzurlu ve verimli bir hayatları olacak"

Bakan Ramazanoğlu da bütün çocukları eşit şartlara getirmek ve onların eşit imkanlardan yararlanmasını sağlamak için engel tanımadıklarını dile getirdi.

Bu kapsamda teknolojinin sunduğu bütün imkanları çocuklar için kullandıklarını vurgulayan Ramazanoğlu, "Bir baş hareketi, bir nefes, bir ses, hatta elinin, kolunun hareketiyle bile bilgisayar kullanabiliyor, böylece birçok proje üretebiliyorlar. Ümit ediyorum ki bundan sonra burada çocuklarımızın hayatlarındaki engellerin daha az olduğu, mutlu, huzurlu ve verimli bir hayatları olacak. Biz de Bakanlık olarak bu konuda dünyadaki gelişmeleri takip edip, diğer bakanlıklarla iş birliği içinde bu imkanları çocuklarımıza sunma gayreti içindeyiz." diye konuştu.

"Engelli öğrencilerin rahat kullanabileceği tabletlerin bir proje kapsamında Türkiye genelinde dağıtılmasının söz konusu olup olmadığı" yönündeki soru üzerine Ramazanoğlu, "Burada başladık, bundan sonra bütün çocuklarımıza yönelik devam edecek. Her birisi bunu hakkediyor. Burada gördüğünüz gibi çok verimli bir proje. Her engelli çocuk ve her engelli birey rahat bilgisayar kullanabilecek. Bunu gittikçe yaygınlaştıracağız." yanıtını verdi.

Törene Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, ilgililer ve veliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Stephen Hawking Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title