Haberler

Avcı, iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi -

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü her türlü tartışmanın ve politik mülahazanın dışındadır.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü her türlü tartışmanın ve politik mülahazanın dışındadır. Milletimizin birliği ve bin yıllık kardeşliği bu ilkelerden taviz vermeden tesis edilecek, terör meselesi de aynı titizlikle sona erdirilecektir" dedi.

Eskişehir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Avcı, burada yaptığı konuşmada, iftar sofrasının şehit yakınlarının katılımı ve şehitlerin hatırasıyla onurlandığını söyledi.

Şehitlerin ruhaniyeti ve kahraman gazilerin varlığının bu mübarek ramazan akşamını bir kat daha anlamlı ve uhrevi hale getirdiğini belirten Avcı, şöyle konuştu:

"Milletimizin mevcudiyetinin, inancının, değerlerinin ve dirayetinin en mümtaz temsilcisi olan şehitlerimizin aziz hatıralarıyla iftihar ediyoruz. İnanıyoruz ki onların tertemiz ruhları, milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli harcı olacak. Şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakarlıkları bu coğrafyayı yurt edinen devletimizin bekasını temin edecektir. Bugün her biri kahramanlık abidesi olan gazilerimiz, milletimizin inancının ve dirayetinin mümtaz temsilcisi olarak iftar programımızı şereflendiriyorlar. Onlarla gurur duyuyoruz. Şehitlerimizin şehadetin ve gazilerimizin kahramanlığının gaza meydanında gösterdikleri yiğitlik ve fedakarlığın dünyevi takdirlere sığmayacağını biliyoruz. Merhum Akif, 'Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor peygamber diyerek bu hakikati dile getirmişti. Bizse böyle birlikteliklerde sizleri ve onları unutmadığımızı göstermiş ve kalbi şükranlarımızı ifade etmiş oluyoruz."

-"Hükümetimiz ve devletimiz şehitlerimizin emanetine sahip çıkacak"

Devletin ve hükümetin bütün kudretiyle şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduğunu ifade eden Avcı, "Şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize saygı, bir görev olmanın ötesinde anlamlara sahiptir. Onlar canlarıyla şehadet ederek bir canlının ulaşabileceği en yüksek makama ulaştılar. Onların ulaştığı makama hürmet, kulluğumuzun ve insanlığımızın gereğidir, bir iman meselesidir" diye konuştu.

Avcı, şehit ve gazilerin Uhut'ta, Bedir'de, Malazgirt'te, Çanakkale'de ve Sakarya'da gaza meydanlarını gül bahçesine çeviren kahramanların ve cihat eyleyen ruhun temsilcileri olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu ruh bizim en büyük güvencemizdir. Bu ruh var oldukça varlığımız da devam edecek, 'şehadet' yeryüzünden silinmeyecektir. Hükümetimiz ve devletimiz, şehitlerimizin tertemiz emanetlerine sahip çıkacak, onların aziz hatıralarına ve ruhaniyetlerini rencide edecek hiçbir uygulamanın içinde olmayacaktır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, her türlü tartışmanın ve politik mülahazanın dışındadır. Milletimizin birliği ve bin yıllık kardeşliği bu ilkelerden taviz vermeden tesis edilecek, terör meselesi de aynı titizlikle sona erdirilecektir. Aksi yönde duyduğunuz size duyurulan haber ve yorumlara itibar etmeyiniz. Müsterih olunuz ve bize güvenmeye devam ediniz. Sizlerle oruç açmanın sonsuz bahtiyarlığı içindeyim. İftarımı sizinle paylaşmak nasip oldu, şükürler olsun."

-"Rabbim Gazze'deki din kardeşlerimizin acılarını dindirsin"

İftar programında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Rabbimden dileğim bu mübarek ramazan akşamı zalimlerin zulmü altında inleyen, Gazze'deki din kardeşlerimizin acılarını da dindirmesi, artık oradaki şehadetlerin de bir son bulması ve özgür vatanlarında bizim gibi iftarlara kavuşmalarıdır. Dün bizim vatanımıza olduğu gibi bugün Filistin'e el uzatan her türlü terörü telin ediyorum. Allah'a emanet olun."

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da şehit aileleri ve gazilerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Onlar aramızdan ayrılsa da her zaman gönlümüzde yeri olan kahramanlarımız olacaktır. Bugünlere gelmemizi şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehit aileleri ve gazilerimiz başımızın tacıdır" ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ardından AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına geçen Avcı, burada bir süre partililerle görüştükten sonra İstanbul'a hareket etti.

Kaynak: AA / Politika

Eskişehir Nabi Avcı Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title