Haberler

Avanos'ta "Evsel Atık Yağ Toplama Projesi" Hayata Geçirildi

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Avanos Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bitkisel yağ atıklarının geri dönüşümünü sağlamak için proje hayata geçirildi.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Avanos Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bitkisel yağ atıklarının geri dönüşümünü sağlamak için proje hayata geçirildi.

Temiz ve çevreci bir toplumsal hayat kültürü oluşturması amacıyla başlatılan proje kapsamında Avanos Belediyesi, belediye veznesinin olduğu bina girişine atık yağ toplama ünitesi yerleştirildi.

Belediye personeli, biriktirdikleri yağı üniteye döktü.

Avanos Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Murat İyilikbilen, çevre kirlililiğine neden olan evsel atıkların toplanmasına önem verdiklerini belirterek, "Çünkü elde edilen veriler, 1 litre evsel atık yağı temizlemek için bir milyon litre suya ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor. Bir milyon litre suyu bir litre atık yağ kullanılamaz hale getiriyor" dedi.

Çok küçük miktardaki yağların bile çevreye büyük zarar verdiğini anımsatan İyilikbilen, "Atık yağların, kanalizasyon sistemine veya çöpe atılmadan toplanması çok önemli. Aksi halde her şekilde doğaya dahil olarak kirliliğe neden oluyor. Bir litre dahi olsa atık yağın çevreye verdiği zarar bu kadar büyükken bu proje daha da önem arz ediyor. Yaşadığımız doğanın temizliğine ve yeşil alanlarına, tatlı su kaynaklarına büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Avanos Belediyesi Nevşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title