Haberler

Avanos Belediyesi İşçilerine İş Güvenliği Eğitimi

Avanos Belediyesi, işçilerinin donanımını arttırarak iş kalitesinin yükseltilmesi amacıyla iş güvenliği eğitimi verdi.

Avanos Belediyesi, işçilerinin donanımını arttırarak iş kalitesinin yükseltilmesi amacıyla iş güvenliği eğitimi verdi.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu ile Avanos Belediyesi işbirliğinde düzenlenen eğitimde, hemşirelik bölümü öğrencileri çalışanların fiziksel, ruhsal ve farkındalık düzeylerinin belirlenmesi amaçlanıyor.

Yüksekokul öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Özcan, belediyenin çeşitli iş alanlarında çalışan işçi ve memur personele hemşirelik bölümü öğrencileri tarafından yapılan anket değerlendirilmesi ardından eğitim verildiğini söyledi.

İlçeye hizmet götürmek üzere gerek ofis ortamında gerekse arazide çalışan belediye çalışanlarına stresle mücadele, düzenli beslenme ve sağlıklı yaşam konularında daha önce eğitim verdiklerini anlatan Özcan, hayat kurtarmada önemi olan ilk müdahale kadar yanlış bilinen ilk yardım uygulamalarının önlenmesinin de amaçlandığını ifade etti.

Hemşirelik bölümü 4. sınıf öğrencisi Cansu Özergin, sıklıkla karşılaşılan kırık, kanamalı yaralanma, şok, bayılma, uzuv kopması, kalp krizi, delinmeli yaralanma, kafatası çatlaması, omurga kırılması gibi durumlarda ilk yardım ekipleri gelene kadar yapılması gereken ilk yardım uygulamalarını anlatarak, uygulamalı olarak gösterdi.

Eğitime tabi tutulan işçilerden, kaza ve yaralanma durumlarında nasıl müdahalede bulunacaklarını göstermeleri istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Avanos Belediyesi Hacıbektaş Nevşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title