Haberler

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce Açıklaması

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Avanos'un daha fazla turizm potansiyeline sahip olması için sürdürülebilir ve rekabetçi turizm politikaları uygulamayı hedeflediklerini kaydetti.

İnce, Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Dünyanın en hızlı gelişen ve değişen sektörlerinden biri olan turizmin, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra kültürlerin birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araç olduğunu kaydetti.

Kapadokya bölgesinde Avanos'u dünya çapında bir turizm markası yapmak amacıyla doğaya, tarihe, bütünüyle çevreye duyarlı bir anlayışla sürdürülebilir ve rekabetçi bir turizm politikası uygulamanın en büyük hedefleri olduğunu vurgulayan İnce: "Ülkemizde hızla gelişen turizm sektöründe Avanos'un daha ön plana çıkartılarak turizm alanında hak ettiği noktaya getirmek, tarihi ve kültürel alanda turizmin her boyutunu kucaklayan, Türkiye'nin ender ilçelerinden birisi olan Avanos'un doğal güzellikleri ve el sanatları ile turizmde çeşitlendirilebilir anlamdaki faaliyetlerinin artırılması ve tanıtılması ilçemize ve halkımıza büyük katma değer sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle turizmle iç içe olan halkımızın ve turizm sektöründe faaliyet gösteren emekçilerimizin turizm haftasını kutlarım" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası İsmet İnce Kapadokya Avanos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title