Haberler

Av Yasağı Başladı Küçük Balıkçının Yüzü Güldü

Muğla’nın Marmaris ilçesinde trol ve gırgır ağlarıyla yapılan av yasağının başlamasıyla birlikte küçük balıkçının yüzü güldü.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde trol ve gırgır ağlarıyla yapılan av yasağının başlamasıyla birlikte küçük balıkçının yüzü güldü. Marmaris balık hali küçük balıkçıların getirdiği kılıç ve ton balıklarıyla hareketlendi.

Türkiye genelinde trol ve gırgır ağlarıyla denizlerde avlananlar için 15 Nisan'da av yasağı başladı. Yasakla birlikte küçük tekneyle avlananların yüzü güldü.Balıkların yumurtlama ve üreme döneminde getirilen yasak, küçük balıkçıları umutlandırdı. Balıkçılar bu yasaklar uygulandıkça denizdeki bereketin artacağını düşünüyor. Geceden ağ ve paragedilerini denize bırakan Marmarisli balıkçılar sabah karaya bereketli bir avla döndü. Balıkçıların tuttukları Kılıç ve Ton balıkları hali hareketlendirdi.Ancak, balık bereketi fiyatların ateşini söndürmeye yetmedi.Marmaris balık haline gelen 10 ile 40 kilo arasında değişen ton balıkları ilgi odağı oldu. Tezgahlarda parçalanan balıklar kilosu 55 liradan satışa sunuldu.

Balkır balıkçılık personeli Ahmet Güllaç, "Büyük tekneleri Av yasağının başlamasıyla birlikte küçük balıkçıların getirdiği balık çeşitlerine ilgi çoğaldı. Olta balığını seven müşterilerimizde artış gözlüyoruz. Bu sezon işlerimizin iyi olmasını bekliyoruz" dedi.

Denizlerde av yasağı 15 Eylül'de sona erecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmaris Türkiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title