Haberler

Av Yasağı 1 Eylül'de Bitiyor! Bu Sene Hamsi Bol Olacak

Güncelleme:

Trol kullanmayan balıkçılar için av yasağı dört gün sonra bitiyor. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre bu sene hamsi ve palamut bol olacak.

Denizlerde gırgır yöntemiyle avlananlar için 1 Eylül'de, trol kullananlar için de 15 Eylül'de av yasağı sona ererek, yeni sezon başlayacak. AA muhabirinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığı bilgilere göre, denetimler sonucunda, su ürünleri avcılığına getirilen düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında idari para cezası, ürünlere el konulması, ruhsatın geçici süre geri alınması ve ruhsat iptali yaptırımları uygulanıyor.

7 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ

Denetimler sadece av yasağı döneminde değil yıl boyunca gerçekleştirilirken, geçen sene 80 bin 728 denetimde, 29 balıkçı gemisine, 699 ton su ürününe, 10 bin 162 gırgır ve trol gibi muhtelif ağa el konuldu. Yasadışı avcılık faaliyetinde bulunan veya satışını yapanlara toplam 7 milyon 188 bin 880 lira idari para cezası verildi.

İstanbul Boğazı'nda kefal bolluğu

LÜFERDE BOY YASAĞI YÜZDE 60 ARTIŞ SAĞLADI

Bakanlık, denizlerde yapılan gözlemlerde, yeni sezonda özellikle hamsi başta olmak üzere palamut, lüfer ve istavrit balığının bol olduğu ve av durumunun iyi gerçekleşeceği yönünde tahminlerini açıkladı. Türlerin neslinin sürdürülebilirliğini sağlamak için 2012'de yapılan düzenleme ile lüfer ve levrek avlanmasında boy yasakları getirildi. Yeni düzenlemelerin uygulanması sonucu, alınan tedbirlerin balık stoklarına olumlu etkileri istatistiklerde gözlenmeye başlandı. Buna göre 2014 yılındaki veriler bir önceki yıla göre kıyaslandığında lüfer yüzde 60 artışla 5,2 bin tondan 8,3 bin tona ulaştı.

DENİZ BALIĞI AZALDI, YETİŞTİRİCİLİK ÜRETİMİ ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2009 ve 2014 yılları karşılaştırıldığında 5 yılda avlanan deniz ürünleri miktarı yüzde 37 azalarak 425 bin 46 tondan 266 bin 78 tona geriledi. Yetiştiricilik üretimi ise aynı dönemde yüzde 48 artışla 158 bin 729 tondan 235 bin 133 tona çıktı. Avlanan deniz balıklarının miktarı incelendiğinde de geçen sene 59 bin 601 ton ile en çok hamsi balıkçıların ağına takıldı. Hamsiyi 41 bin 647 tonla çaça, 19 bin 31 ton ile palamut, 18 bin 77 ton ile sardalya, 12 bin 213 ton ile kraça istavrit izledi. Geçen sene yetiştiricilikte deniz balıkları arasında en çok 74 milyon 653 bin ton levrek, 41 bin 873 ton çipura üretimi gerçekleşti. 2009 yılında ise bu rakamlar levrekte 46 bin 554 ton, çipurada 28 bin 362 ton idi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Eylül Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

pehhhMobil-ANDROID:

her sene aynı hikâye gine 10 liradan aşağı olmaz umutlanmayinn

18
0
yanıtYanıtla
KONYALI:

Rabbimin verdiği nimetlere şükürler olsun benimde canım çekti şimdi :)

13
1
yanıtYanıtla
ata türk:

Yasak kalksa ne olacak en son nihai tüketiciye ulaşana kadar balığın kilosu 10 yada 15 katına çıkıyor. Aç gözlüler yüzünden millet kırmızı eti unuttu. Yakında balık yemeyi de unuttururlar.

5
8
yanıtYanıtla
YAŞLI VE EMEKLİ:

YA SEVİNDİRMEYİN GARİPLERİ SONRA PAHALI OLUYOR. HAYALKIRIKLIĞI YAŞAMAYIZ İNŞALLAH.

11
0
yanıtYanıtla
MK:

KARDEŞİM ŞU BALIKLARI ŞÖYLE 3-5 SENE RAHAT BIRAKALIM HEM SAYILARI ARTSIN HEMDE BOYLARI EY BALIKÇILAR OLTA BALIKÇILIĞI DIŞINDA BALIK AVLAMAYIN GELECEĞİNİ YOK EDİYORSUNUZ SONUNDA İŞSİZLER ORDUSUNA KATILACAKSINIZ ONA GÖRE. DEVLET VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ İLE BU 3-5 YIL BALIK AVLANMAMASI GELECEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.

7
2
yanıtYanıtla
GELEBİCİN AVCISI:

Geçen dönemde 10TL. idi hamsi oysaki ekonomik fiyatıyla hamsi vatandaşa hitap eden bir balık türüydü az daha fiyatı yükselirse et fiyatına denk gelecek.

8
0
yanıtYanıtla
Balıksever:

Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. Fakat balık tüketiminde Avrupa da maalesef sonuncuyuz. Norveç''ten balık alıyoruz. İç sularımıza gelince her yerden su fışkırıyor. Maalesef yanlış yapılaşma ve gereksiz barajlar yüzünden balık yetiştiriciliğimiz çok kötü. Anlaşılan devletin bir balık politikası ve projesi yok. Avrupa''nın en pahalı balığını yiyoruz. Yasak avlanma da tabi hat safhada. Artık bu işe çözüm bulunmalı. Malum kırmızı et çok çok pahalı tavuk desen malum. Tek balık kalıyor.

6
0
yanıtYanıtla
dens:

esas KOY larda balik avlanmasi yasaklanmali cünkü balik koylara yumurta atip gelisiyor yumurta atmadan avlarsan gelecek nesil balik olmaz tabii. yetkililer böyle düsünün birde. gülbahce koyunda her gün ag atiliniyor.

4
0
yanıtYanıtla
nuri:

sahil güvenlikler uyuyor, deniz tilki ağı dolu sürekli, el gibi kalkanlar tutuluyor karadenizde. Ağlar tekneye yüklenip gitmiyor, sahil güvenlik önünden boş geçen tekne sahilden çuvalla kalkan ağı alıp gizli mantarlarla denizi dolduruyor. gırgırlar kotaya uymuyor,

3
0
yanıtYanıtla
anlayan anlar....:

balığa çıkan tayfanın kaptanın hali perişan. . gönül işidir, çaresizlikdir yaparlar. . . binbir zahmetle tutulan balığı. . . denizi, balığı ilk defa istanbulda gören kabzımal yok parasına alır. . ondan sonra sonra her türlü yalanı hazır. . . . hava sıcak balık kaçtı, hava soğuk balığa çıkan yok, vs vs. . . hep pahalı . . . olan vatandaşın parasına , tutanın emeğine olur. bu kabzıMALda yolda yürümesini bilmez audi ile gezer, adını yazamaz etikete gelince prof olur, balık tarifine gelince filozof olur, olay yıllardır böy

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title