Haberler

Av Tüfeğinin Kopardığı Kol Dikildi

Güncelleme:

Konya'da iki kızının öldüğü av tüfekli saldırıda ağır yaralanan kayınvalidenin kopan kolu, yaklaşık 6 saat süren ameliyatla yerine dikildi.

AHMET AKBIYIK - Konya'da iki kızının, damadı tarafından öldürüldüğü olayda ağır yaralanan kayınvalidenin kopan kolu, yaklaşık 6 saat süren ameliyatla yerine dikildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dadacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hacer Filiz'in kendilerine ateşli silah yaralanması nedeniyle sol ön kolu kopmuş halde getirildiğini söyledi.

Durumu ağır olan Filiz'i hemen ameliyata aldıklarını belirten Dadacı "Ekimizle birlikte yaklaşık 6 saat süren bir ameliyatla kopan kolu yerine diktik. Ateşli silah yaralanması olduğu için geniş bir doku kaybı vardı. Bu nedenle, aynı operasyon sırasında hastanın vücudunun farklı bir yerinden doku alınarak serbest doku aktarımı da yapıldı" dedi.

Bu tür ameliyatların mikro cerrahi yöntemiyle gerçekleştirildiğini ifade eden Dadacı, Filiz'in sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirdi.

Hacer Filiz ise doktorlara çabaları dolayısıyla teşekkür etti.

Olay gününe dair ayrıntıları hatırlamadığını belirten Filiz "Vurulduğumu hatırlıyorum sadece. Gerisini hatırlamıyorum. Yoğun bakımda kendime geldim" diye konuştu.

Tedavisi tamamlanan Filiz, taburcu edildi. Filiz, aynı saldırıda kızlarını kaybettiğini, taburcu olup evine döndükten sonra öğrendi.

Olayın geçmişi

Mustafa Ö. (29), 7 Mayıs'ta, bir süredir ayrı oldukları eşi Rukiye Ö'nün (19) Meram ilçesi Batı Hadimi Mahallesi Ati Sokak'ta yaşadığı eve gelmiş, aralarında çıkan tartışma sırasında av tüfeğiyle vurulan Rukiye Ö. ve kız kardeşi Hanife Filiz (21) olay yerinde hayatını kaybetmiş, ağır yaralanan Hacer Filiz ise hastaneye kaldırılmıştı.

Kaçan şüpheli Mustafa Ö, olaydan bir gün sonra Çumra ilçesinde yakalanmıştı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

meram konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title